Rețete de bază

Carnati de casa. Reteta simpla

Carnati de casa reteta simpla. Carnati din carne de porc sau in amestec cu vita, gustosi, aromati si foarte usor de preparat, cu ingrediente la indemana tuturor.

In fiecare an inainte de Craciun preparam cei mai buni carnati de casa.

Este o reteta simpla, deloc pretentioasa, la care nu am ce sa schimb. Carnatii sunt gustosi, fara prea multa grasime, atat cat trebuie de picanti si foarte aromati.

Este reteta preferata a sotului meu, spune ca sunt identici cu cei pe care ii facea bunicul lui odata.

Eu zic sa-i incercati, va asigur ca n-o sa fiti dezamagiti 🙂 .

Ingrediente:

 

  • 3 kg carne de porc
  • 1 kg carne de vita
  • 1 kg grasime (slanina)
  • 3 linguri cu varf de sare mare
  • 2 linguri si jumatate de boia de ardei dulce
  • 2 linguri  de ardei iute macinat
  • 1 lingura de piper
  • 1 lingura de cimbru uscat
  • 2 capatani mari de usturoi (130 g)
  • 350 ml apa (sau supa de oase /vegetala )
  • 5-6 m intestine de porc

Mod de preparare pentru reteta carnati de casa

Eu am cumparat intestinele deja curatate dar le-am mai pus vreo jumate de ora in apa cu cateva linguri de otet. Carnea am preferat s-o tocam la macelarie, astfel ne-am scutit de o munca in plus. Nu cumparati niciodata carnea deja tocata, e mult mai sigur sa ti-o toace macelarul cand o cumperi sau s-o toci acasa.
Pregatim si condimentele.
carnati de casa
Punem carnea intr-un vas mare, adaugam sarea si condimentele. Usturoiul il curatam si-l trecem prin presa, apoi il pisam bine intr-un mojar sau bol. Adaugam si apa (sau putem folosi si o supa de oase sau vegetala, ca la mititei ) si formam un mujdei pe care il incorporam in timp ce framantam carnatii.
Aici trebuie o mana de barbat, dar nu-i neaparat obligatoriu :), pana ce compozitia devine omogena iar condimentele s-au distribuit bine.
carnati de casa

Cum verificam gustul carnatilor

Acum trebuie sa facem un test sa vedem ce gust au carnatii nostri, asta-i partea care ne place cel mai mult. Formam o chifteluta pe care o prajim in ulei, apoi o gustam. Daca vi se pare ca lipseste ceva, acum e momentul sa adaugati .
Pregatim masina de tocat si atasam instrumentul pentru umplut  carnatii (tulumba). Apoi tragem cate o bucata de intestin pe tulumba (ca in imaginea de mai jos) si le umplem.
CARNATI DE CASA
Noua ne place sa-l umplem  fara intrerupere.
Carnati de casa
Cand am terminat de umplut toate intestinele, atarnam carnatii pe o bara de lemn si-i punem la rece in camara pentru 2-3 zile, pentru a se scurge.
Carnati de casa
Dupe ce s-au uscat se pot afuma daca aveti posibilitatea sau ii taiem bucati si-i pastram la congelator.
Acesti carnati de casa sunt absolut miununati.
Spor la treaba si pofta buna!
Alte retete traditionale >>>

jumari de porc

sarmalle in foi de varza murata

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.