Gătește Chec cu cireșe și aromă de vanilie
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
- 4 ouă mari
- 125 gr zahăr
- 150 gr făină
- 50 ml ulei
- 50 ml lapte
- 3 lingurițe esență de vanilie
- 200 gr cireșe fără sâmburi
- un praf de sare.
Mod de preparare
Începem cu pregătirea ingredientelor. Mai întâi lăsăm ouăle la temperatura camerei pentru a nu fi reci când le vom amesteca.
Apoi pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și punem hârtie de copt într-o tavă clasică de chec.
Pentru a prepara aluatul de chec, luăm două boluri și separăm în ele albușurile de gălbenușuri. Adăugăm un praf de sare peste albușuri și le mixăm energic până când încep să se spumeze ușor.
Adăugăm peste bezeaua de albușuri 100 gr de zahăr și continuăm mixarea până când bezeaua își dublează volumul și devine fermă.
Gălbenușurile le amestecăm cu uleiul, esența de vanilie și restul de 25 gr de zahăr. Apoi adăugăm laptele la temperatura camerei. Omogenizăm bine compoziția și o amestecăm cu bezeaua de albușuri.
Adăugăm făina trecută prin sită și o încorporăm cu mișcări circulare, de jos în sus, pentru a obține o compoziție aerată. Încorporăm cireșele fără sâmburi și amestecăm ușor pentru a nu se lăsa compoziția.
Întindem aluatul pentru chec cu cireșe și aromă de vanilie în tavă și îl nivelăm uniform la suprafață. Punem tava în cuptor și coacem checul la 180 de grade Celsius, pentru 35 de minute sau până când trece testul scobitorii.
După coacere, scoatem checul din tavă și îl transferăm pe un platou sau pe un grătar de răcire.
Îl putem decora cu zahăr pudră sau îl lăsăm simplu că oricum e dulce și îl porționăm.
Ulterior putem prepara aceeași rețetă de chec și cu alte fructe de sezon.
Spor și poftă bună!
COMENTARII