Aperitive

Chec cu dovlecei

Reteta aceasta de chec cu dovlecei trebuie s-o incercati macar o data, bineinteles daca iubiti dovleceii .

Acest chec cu dovlecei are o consistenta cremoasa de la crema de branza din compozitie si un gust accentuat de parmezan.Eu il ador si il fac de multe ori vara cand am dovlecei din belsug.

 

Ingrediente

  • 350 g dovlecei (2 bucati)
  • 1 salota (sau o ceapa mica )
  • 50 ml ulei
  • 3 oua
  • 200 g cremade branza tip Philadelphia
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • piper
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura de pesmet
  • 200 g faina
  • 100 g dovecel (o bucata mica ) si 20 g parmezan pentru decor

 

Mod de preparare pentru reteta chec cu dovlecei:

Spalam si uscam dovleceii s-i dam pe razatoarea mare.Nu este nevoie sa-i stoarcem de lichidul format,compozitia obtinuta va fi perfecta.
Ii punem intr-un bol si adaugam ceapa tocata fin,ouale,uleiul,crema de branza,sarea,piper dupa gust.Amestecam bine ,apoi incorporam pesmetul si faina cernuta inpreuna cu praful de copt.
Omogenizam bine si turnam compozitia intr-o forma de chec mai mare. Deasupra asezam feliute din dovlecelul de decor si presaram parmezanul ras deasupra feliutelor.
chec cu dovlecei
Coacem checul cu dovlecei pentru 45 de minute la 180 °C. Este bun si cald dar eu il prefer rece.
Spor la treaba si pofta buna!
chec cu dovlecei

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.