Gătește Chec cu pere și nuci, aromat cu scorțișoară
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- 200 gr unt cu 82% grăsime
- 200 gr zahăr brun
- 200 gr făină
- 2 lingurițe scorțișoară
- 4 ouă de mărime medie
- 75 gr nuci tocate
- 1 praf de sare
- 3 pere
- zahăr pudră pentru decor.
Mod de preparare
Înainte de a începe să amestecăm ingredientele pentru aluatul de chec, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi ungem cu unt sau punem hârtie de copt într-o formă clasică de chec.
Amestecăm făina cu scorțișoara și praful de copt și le trecem prin sită într-un bol.
În alt bol, amestecăm untul moale cu zahărul brun până când granulele de zahăr nu se mai simt. Putem pune și zahăr clasic, dar cel brun va oferi o culoare mai deosebită checului.
În al treilea bol amestecăm ouăle cu un praf de sare. Apoi le adăugăm peste compoziția de unt și amestecăm până la omogenizare. Încorporăm treptat și amestecul de făină cu scorțișoară și praf de copt, apoi adăugăm nucile tocate grosier.
Întindem aluatul obținut în tava de chec. Curățăm perele și le tăiem în cuburi. Le presărăm peste aluatul de chec și le împingem ușor în interior.
Punem tava în cuptor și coacem deliciosul chec cu pere și nuci pentru 35-40 de minute sau până când se rumenește și trece testul scobitorii.
După coacere, îl lăsăm să se răcească pentru câteva minute în tavă, apoi îl transferăm pe un suport de răcire.
Îl decorăm cu zahăr pudră, opțional, după ce se răcește bine și îl porționăm.
COMENTARII