Dulciuri

Chec cu pere și nuci, aromat cu scorțișoară

Profităm din plin de perele de toamnă și de nuci și le includem într-un delicios chec cu pere și nuci, aromat cu scorțișoară. Este delicios, este foarte aromat și are un aspect deosebit.

Nucile se combină foarte bine cu perele, iar scorțișoara le acompaniază armonios. Este un desert de toamnă care nu are cum să nu-i cucerească pe iubitorii gustului dulce.

Și tot din categoria deserturilor cu pere vă mai recomandăm de pe blog și rețeta de chec cu pere și ciocolată. Foarte bine se combină perele frumos curățate cu blatul checului cu ciocolată în compoziție. Un adevărat spectacol culinar de toamnă!

Iar o altă rețetă ce cucerește în primul rând vizual, este cea de prăjituri cu pere în vase ramekin. Astfel de prăjituri direct porționate în vase separate sunt ideale pentru savurat stând la povești cu prietenii. Fiecare are prăjitura lui și scapi de etapa porționării prăjiturii și a aranjării pe platou.

Cum preparăm rețeta de chec cu pere și nuci

Aluatul acestui chec se prepară cu unt și ouă, plus făina, nucile și perele. Textura checului va fi ușor umedă după coacere, datorită untului. Nucile se adaugă tocate grosier, nu mărunțite, pentru un aspect frumos al secțiunii de chec. Perele se adaugă tăiate în cuburi. Putem opta pentru mai multe tipuri de pere, dacă dispunem de ele.

Mai găsiți pe blog și alte rețete de checuri cu fructe de sezon, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de chec cu pere și nuci.

Chec cu pere și nuci porționat pe un platou oval, alături de trei pere și batoane de scorțișoară

Gătește Chec cu pere și nuci, aromat cu scorțișoară

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

12

Chec cu pere și nuci porționat pe un platou oval, alături de trei pere și batoane de scorțișoară

Ingrediente

  • 200 gr unt cu 82% grăsime
  • 200 gr zahăr brun
  • 200 gr făină
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • 4 ouă de mărime medie
  • 75 gr nuci tocate
  • 1 praf de sare
  • 3 pere
  • zahăr pudră pentru decor.

Mod de preparare

Înainte de a începe să amestecăm ingredientele pentru aluatul de chec, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi ungem cu unt sau punem hârtie de copt într-o formă clasică de chec.

Amestecăm făina cu scorțișoara și praful de copt și le trecem prin sită într-un bol.

În alt bol, amestecăm untul moale cu zahărul brun până când granulele de zahăr nu se mai simt. Putem pune și zahăr clasic, dar cel brun va oferi o culoare mai deosebită checului.

În al treilea bol amestecăm ouăle cu un praf de sare. Apoi le adăugăm peste compoziția de unt și amestecăm până la omogenizare. Încorporăm treptat și amestecul de făină cu scorțișoară și praf de copt, apoi adăugăm nucile tocate grosier.

Întindem aluatul obținut în tava de chec. Curățăm perele și le tăiem în cuburi. Le presărăm peste aluatul de chec și le împingem ușor în interior.

Punem tava în cuptor și coacem deliciosul chec cu pere și nuci pentru 35-40 de minute sau până când se rumenește și trece testul scobitorii.

După coacere, îl lăsăm să se răcească pentru câteva minute în tavă, apoi îl transferăm pe un suport de răcire.

Îl decorăm cu zahăr pudră, opțional, după ce se răcește bine și îl porționăm.