Gătește Chec cu verdețuri și parmezan. Rețetă de chec sărat și aromat
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
12

Ingrediente
- 3 ouă mari
- 120 ml ulei
- 120 ml lapte
- 180 g făină
- 1 plic praf de copt (10 g)
- 1/2 linguriță sare
- 1/2 linguriță piper proaspăt măcinat
- 100 g parmezan ras fin
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de mărar
- 2 căței de usturoi răzuiți
- 50 g brânză telemea sfărâmată
- mix de semințe pentru decor.
Mod de preparare
Mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește tava de chec în care așezi hârtie de copt.
Apoi poți pregăti verdețurile.
Spală bine verdețurile și toacă-le mărunt. Dacă folosești spanac poți opări frunzele 1 minut în apă clocotită, apoi le toci și le storci ușor.
Continuă cu amestecarea ingredientelor umede.
Într-un bol mare, bate ouăle cu un tel până devin ușor spumoase. Adaugă uleiul și laptele, apoi omogenizează.
Încorporează făina cernută cu praful de copt, amestecând ușor. Nu amesteca excesiv ca să nu pierzi din aerul înglobat.
Adaugă parmezanul ras, sarea, piperul, usturoiul răzuit, verdețurile tocate și brânza sfărâmată. Amestecă totul cu o spatulă.
Toarnă compoziția în tava pregătită și niveleaz-o ușor apoi presară pe deasupra semințele.
Coace deliciosul chec cu verdețuri și parmezan timp de 35-40 de minute, până trece testul cu scobitoarea și capătă o crustă aurie.
Lasă checul să se răcească 10 minute în tavă, apoi scoate-l pe un grătar. Poate fi servit cald, călduț sau rece, simplu sau cu iaurt, smântână ori cremă de brânză.
Va fi delicios și alături de o salată verde cu oțet balsamic și roșii cherry sau lângă o supă cremă de legume, pentru un prânz complet.
Merge tăiat cuburi, pe un platou de aperitive alături de mezeluri și brânzeturi.
Îl poți lua la pachet pentru drum lung sau picnic, fiind ușor de transportat și savurat rece.
Dacă vrei un chec mai ușor, înlocuiește o parte din ulei cu iaurt.
Spor și poftă bună!
COMENTARII