Gătește Chec umed cu afine și caise
Timp de preparare
45 min
Nivel
mediu
Porții
12

Ingrediente
- 3 ouă
- 150 g zahăr
- 100 ml ulei
- 150 g iaurt sau smântână
- 1 linguriță extract de vanilie
- 200 g făină
- 1 plic praf de copt (10 g)
- 1 praf de sare
- 150 g afine (proaspete sau congelate)
- 3-4 caise coapte, tăiate felii
- 1 lingură făină (pentru tăvălit fructele).
Mod de preparare
Înainte de a prepara aluatul pentru chec preîncălzește cuptorul la 180°C și tapetează o formă de chec cu hârtie de copt.
Într-un bol bate ouăle cu zahărul și sarea până când devin pufoase. Adaugă uleiul treptat, apoi iaurtul și vanilia, amestecând bine.
Încorporează făina amestecată cu praful de copt, în două tranșe, amestecând ușor.
Lasă compoziția deoparte și pregătește fructele. Spală și scurge bine afinele. Dacă sunt congelate, nu le decongela.
Taie o parte de caise în cuburi, iar o parte secționează-le în jumătăți.
Tăvălește o parte din afine și cuburile de caise în puțină făină, ca să nu se lase la fundul formei.
Toarnă jumătate din aluat în tavă.
Presară jumătate din afine și câteva cuburile de caise.
Adaugă restul de aluat, apoi așază deasupra jumătățile de caise și presară printre ele restul de afine netrecute prin făină.
Dacă dorești, presară fulgi de migdale sau fistic tocat pentru un aspect crocant.
Pune tava în cuptor si coace checul timp de 40-45 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea. Lasă-l să se răcească în formă 10 minute, apoi scoate-l pe un grătar.
Pudrează cu zahăr pudră înainte de servire.
Spor și poftă bună!
COMENTARII