Tarte / Cheesecake

Cheesecake cu dovleac și portocale la pahar

Profităm din plin de sezonul dovlecilor plăcintari și îi includem în diferite rețete de preparate culinare, atât dulci cât și sărate. De data aceasta avem pentru voi o rețetă de cheesecake cu dovleac și portocale la pahar.

Este o rețetă de cheesecake fără coacere, foarte ușor de preparat și cu ingrediente simple.

Ne place mult dovleacul și nu ezităm să îl includem în alimentația noastră, pentru că este și gustos, dar și sănătos. Începem întotdeauna cu rețeta de dovleac copt, care este cea mai simplă de preparat. Dar nu ne oprim la a ne ospăta doar cu dovleac copt, ci îl includem și în diferite preparate dulci sau sărate.

Una dintre rețetele cu dovleac copt, preparată destul de des în sezonul rece este cea de supă cremă de dovleac copt, cu legume coapte. Este savuroasă și foarte consistentă.

Iar din categoria deserturilor cu dovleac copt, cea mai spectaculoasă, dar și delicioasă este rețeta de negresă marmorată cu dovleac copt. Este un deliciu garantat și ne oferă un spectacol de culoare și savoare, cum de altfel ne oferă și anotimpul toamna.

Cum preparăm rețeta de cheesecake cu dovleac și portocale la pahar

Pentru desertul de azi nu vom coace dovleacul, ci îl vom carameliza răzuit, cu suc proaspăt de portocale. Va ieși foarte aromat și gustos, iar culoarea va fi pe măsură.

Ca și tip de brânză folosim mascarponele, iar ca strat de bază apelăm la clasicul strat de biscuiți cu unt. Nu va lipsi nici scorțișoara, pentru că face echipă bună cu dovleacul.

Tot din categoria rețetelor rapide și fără coacere cu dovleac, vă mai recomand rețeta de tiramisu cu dovleac la pahar.

Dar găsiți pe blog o colecție interesantă de rețete cu dovleac, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de cheesecake cu dovleac și portocale la pahar.

Trei borcane cu cheesecake cu dovleac și portocale pe trei suporturi de lemn, alături de biscuiți și dovleci

Gătește Cheesecake cu dovleac și portocale la pahar

Timp de preparare

35 min

Nivel

mediu

Porții

6

Trei borcane cu Cheesecake cu dovleac și portocale pe trei suporturi de lemn, alături de biscuiți și dovleci

Ingrediente

  • Pentru stratul de bază:
  • 300 gr biscuiți simpli
  • 125 gr unt topit
  • 1/2 linguriță de pudră de scorțișoară.
  • Pentru cremă:
  • 500 gr dovleac răzuit
  • 150 gr zahăr
  • 200 ml suc de portocale, proaspăt stors
  • 25 gr unt
  • 250 gr mascarpone
  • 1 praf de sare.
  • Pentru decor:
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 100 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie.

Mod de preparare

Mai întâi vom pregăti stratul de biscuiți.

Topim untul, iar biscuiții îi sfărâmăm într-un bol și îi amestecăm cu pudra de scorțișoară. Adăugăm peste ei untul topit și amestecăm. Nu măcinăm biscuiții fin, ci îi sfărâmăm în bucăți micuțe, pentru un aspect mai plăcut.

Presărăm acest amestec de biscuiți cu unt și scorțișoare la baza paharelor sau a borcanelor. Punem paharele la rece și preparăm crema.

Într-o crăticioară amestecăm dovleacul răzuit cu zahărul și sucul de portocală. Punem crăticioara pe foc și fierbem dovleacul până când se pătrunde bine, iar siropul format scade. Adăugăm untul, amestecăm bine compoziția și o trecem prin sită.

Vom obține un piure de dovleac cremos, foarte aromat și frumos colorat.

Lăsăm piureul de dovleac să se răcească, apoi îl amestecăm cu mascarponele. Adăugăm și un praf de sare pentru accentuarea gustului. Apoi punem crema în pahare peste stratul de biscuiți.

Pentru decor, amestecăm frișca lichidă cu zahărul pudră până când capătă fermitate.

Adăugăm frișca deasupra cremei de dovleac și mai punem paharele cu cheesecake cu dovleac și portocale la rece pentru cel puțin 30 de minute. Aromele se vor întrepătrunde, iar crema va deveni mai fermă.

Spor și poftă bună!