Gătește Chiftele cu mozzarella în crustă de bacon
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
- 400 gr carne tocată amestec, vită+porc
- 4 căței de usturoi
- 1 ceapă de mărime medie
- 1/2 linguriță de boia de ardei iute
- 2 ouă
- 1 lingură de pesmet
- sare și piper, după gust
- 2-3 linguri de ulei
- 300 gr mini mozzarella în saramură
- 450 gr bacon feliat subțire
- sos barbeque sau ketchup
Mod de preparare
Mai întâi tocăm ceapa mărunt și o punem la călit în uleiul încins. Adăugăm și doi căței de usturoi, apoi carnea tocată. Amestecăm continuu pentru a se desface bine granulele de carne și a se pătrunde uniform. Nu preparăm carnea definitiv, doar atât cât să ne asigurăm că nu va rămâne crudă. Adăugăm sare, piper, busuioc uscat și boia de ardei.
După preparare, punem amestecul de carne tocată într-o sită, pentru a se scurge grăsimea. Apoi, amestecăm carnea tocată cu pesmet, 2 căței de usturoi răzuiți și unul sau două ouă.
Formăm chiftelele în care introducem câte o bucată de mini mozzarella la interior.
Așezăm pe masa de lucru câte două felii de bacon, una peste alta, sub formă de cruce. La mijlocul acestora punem chiftelele și le împăturim frumos cu feliile de bacon. Așezăm minunatele chiftele cu mozzarella în crustă de bacon într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Le dăm la cuptor pentru 12-15 minute, la 200 de grade Celsius. După ce stingem focul, ungem chiftelele cu sos barbeque sau cu ketchup și le mai lăsăm în cuptorul cald 5-6 minute.
Sunt delicioase, mai ales servite cu legume proaspete.
Spor și poftă bună!
COMENTARII