Chifteluțe / Carne tocată

Chiftele cu mozzarella în crustă de bacon

Ne plac foarte mult chiftelele și din carne și cele din legume și ne place să preparăm diferite combinații pentru ele. De data aceasta ne-am orientat către o rețetă de chiftele cu mozzarella în crustă de bacon. Foarte interesante și gustoase au ieșit. Pentru data viitoare se cere platoul plin.

O altă rețetă interesantă de pe blog, din aceeași categorie, este rețeta de chiftele umplute cu ouă sau ouă scoțiene. Pe aceasta o preparăm, îndeosebi, la sărbătorile Pascale, pentru a consuma fie ouăle sparte în timpul fierberii, fie pe cele rămase vopsite. Dar merită oricând preparate și pentru un platou cu aperitive.

Iar dintre rețetele de chiftele fără carne de pe blog, vă recomand rețeta de chiftele de orez. Pe acestea le puteți prepara atunci când ați avut orez în meniu și v-a mai rămas puțin și pentru a doua zi. Puteți combina orezul cu legume mai multe pentru consistență și gust.

Cum se prepară rețeta de chiftele cu mozzarella în crustă de bacon

Pentru rețeta de față am pornit de la o rețetă mai veche de chiftele cu mini mozzarella la interior. Însă, de data aceasta am preparat mai întâi carnea cu legume la tigaie. Asta pentru că baconul se rumenește foarte rapid, și riscăm să nu se prepare carnea din interior. La fel și mozzarella, se poate topi înainte de a se prepara carnea din chiftele.

Baconul îl ungem cu sos barbeque sau doar cu ketchup, pentru un plus de gust și de aspect.

Dacă și voi adorați chiftelele, găsiți pe blog o colecție interesantă de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de chiftele cu mozzarella în crustă de bacon.

Două chiftele cu mozzarella și bacon pe o farfurie albă, una dintre ele secționată, alături de roșii cherry feliate, un bol alb cu roșii întregi și un suport de lemn cu alte chiftele

Gătește Chiftele cu mozzarella în crustă de bacon

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

16

Două chiftele cu mozzarella și bacon pe o farfurie albă, una dintre ele secționată, alături de roșii cherry feliate, un bol alb cu roșii întregi și un suport de lemn cu alte chiftele

Ingrediente

  • 400 gr carne tocată amestec, vită+porc
  • 4 căței de usturoi
  • 1 ceapă de mărime medie
  • 1/2 linguriță de boia de ardei iute
  • 2 ouă
  • 1 lingură de pesmet
  • sare și piper, după gust
  • 2-3 linguri de ulei
  • 300 gr mini mozzarella în saramură
  • 450 gr bacon feliat subțire
  • sos barbeque sau ketchup

Mod de preparare

Mai întâi tocăm ceapa mărunt și o punem la călit în uleiul încins. Adăugăm și doi căței de usturoi, apoi carnea tocată. Amestecăm continuu pentru a se desface bine granulele de carne și a se pătrunde uniform. Nu preparăm carnea definitiv, doar atât cât să ne asigurăm că nu va rămâne crudă. Adăugăm sare, piper, busuioc uscat și boia de ardei.

După preparare, punem amestecul de carne tocată într-o sită, pentru a se scurge grăsimea. Apoi, amestecăm carnea tocată cu pesmet, 2 căței de usturoi răzuiți și unul sau două ouă.

Formăm chiftelele în care introducem câte o bucată de mini mozzarella la interior.

Așezăm pe masa de lucru câte două felii de bacon, una peste alta, sub formă de cruce. La mijlocul acestora punem chiftelele și le împăturim frumos cu feliile de bacon. Așezăm minunatele chiftele cu mozzarella în crustă de bacon într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Le dăm la cuptor pentru 12-15 minute, la 200 de grade Celsius. După ce stingem focul, ungem chiftelele cu sos barbeque sau cu ketchup și le mai lăsăm în cuptorul cald 5-6 minute.

Sunt delicioase, mai ales servite cu legume proaspete.

Spor și poftă bună!