Gătește Chiftele de pește. Rețetă simplă și gustoasă
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- 500 gr trunchi de cod
- 750 ml apă
- sare, după gust
- 1 linguriță cu boabe de piper
- 2 foi de dafin
- 1 ceapă mare
- 5 căței de usturoi
- 1 linguriță cu condimente pentru pește
- miezul de la 3 felii de pâine albă
- 1 legătură de mărar verde
- 100 gr făină
- 30-40 ml de ulei
Mod de preparare
Începem prin a pune la fiert trunchiul de cod în cele 750 ml de apă. Adăugăm sare, boabe de piper și foile de dafin și fierbem peștele pentru 15-20 de minute.
Între timp, într-o tigaie cu două linguri de ulei călim ceapa tocată mărunt. O lăsăm la călit doar până se pătrunde ușor și își schimbă culoarea.
Când peștele este fiert, îl scurgem și îl lăsăm la răcit. Apoi desfacem carnea de pe oase și îndepărtăm pielea. Tocăm mărunt carnea de pește și o adăugăm peste ceapa călită. Adăugăm și usturoiul curățat și dat pe răzătoare, condimentele și mărarul verde tocat mărunt.
Feliile de pâine, după ce îndepărtăm coaja, le scufundăm în supa de pește, răcită. Scurgem miezul de pâine și îl adăugăm peste celelalte ingrediente.
Apoi introducem blenderul și pasăm ingredientele, dar nu foarte fin.
Cu mâinile trecute prin făină modelăm chiftele pe care le aplatizăm și le rumenim în tigaia unsă cu ulei. Le rumenim frumos întorcându-le periodic de pe o parte pe cealaltă.
Putem servi delicioasele chiftele de pește cu mujdei de usturoi, cu sos de roșii, sau cu salată de legume proaspete.
Sunt tare gustoase!
COMENTARII