Gătește Ciorbă de roșii cu tăiței de casă
Timp de preparare
35 min
Porții
8
Ingrediente
- 1 kg roșii de grădină, bine coapte.
- 2 cepe
- 1 cățel de usturoi
- 1 lingură de ulei
- 1,5 l de apă
- sare și piper
- 1 linguriță legume uscate cu verdețuri
- 100 gr tăiței de casă
- pătrunjel verde
Mod de preparare
Punem o oală cu 1,5 l de apă la fiert. Când apa începe să clocotească, adăugăm o linguriță de sare grunjoasă și o amestecăm până se topește.
Spălăm bine roșiile și le scufundăm în apa clocotită. Le lăsăm 1-2 minute pentru a se exfolia, apoi le scoatem cu o paletă în alt vas. Le lăsăm să se tempereze și le îndepărtăm coaja. Le tocăm în cuburi mici.
Punem uleiul la încins și adăugăm ceapa tocată solzișori, dar și un cățel de usturoi feliat rondele. Le lăsăm la călit doar până se pătrund ușor și își degajă aroma în ulei.
Adăugăm puțină apă fierbinte și lăsăm ceapa să fiarbă până este bine de tot înmuiată. Adăugăm ardeiul curățat și tocat cuburi și âl lăsăm doar ână își degajă și el aroma.
Urmează roșiile tocate pe care le amestecăm puțin cu ceapa și ardeiul, 1-2 minute.
Completăm cu apă fierbinte și lăsăm ciorba de roșii pe foc 10-15 minute, timp în care îi asezonăm gustul cu sare, piper și puține legume uscate cu verdețuri.
Legumele uscate le pregătesc de toamna, gen vegeta de casă.
În ultimele 5-6 minute, adăugăm și tăițeii de casă, iar după stingerea focului adăugăm pătrunjelul verde, tocat.
COMENTARII