Ciorbe / Supe

Ciorbă de roșii cu tăiței de casă

E vară, e cald și nu prea mai știm ce să mai gătim simplu, dar gustos și hrănitor, însă cum roșiile de grădină sunt bine coapte și dulci, ne răsfătăm cu o Ciorbă de roșii cu tăiței de casă.

Este simplă, este gustoasă, se prepară rapid și este chiar sățioasă. Merge servită atât caldă, cât și rece de la frigider.

Găsiți pe site și Rețeta de tăiței de casă

Din categoria rețetelor cu roșii de grădină bine coapte, vă mai recomand și:

Rețeta Supă cremă de roșii cu dovlecel

Rețeta Shakshuka

Sunt tare gustoase mâncărurile cu roșii de grădină bine coapte! Noi avem noroc cu grădina mamei de unde ne aprovizionăm și nu ne lipsesc roșiile toată vara.

Dar ne asigurăm și pentru iarnă cu Roșii întregi la borcan, pe care le folosim și la rețeta de față, dar și la altele.

Găsiți pe blog, la categoria ”Conserve”, o colecție de rețete cu roșii.

* Nu uitați că vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Aici veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

 

 

 

Ciorbă de roșii cu tăiței de casă

Gătește Ciorbă de roșii cu tăiței de casă

Timp de preparare

35 min

Porții

8

Ciorbă de roșii cu tăiței de casă

Ingrediente

  • 1 kg roșii de grădină, bine coapte.
  • 2 cepe
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 lingură de ulei
  • 1,5 l de apă
  • sare și piper
  • 1 linguriță legume uscate cu verdețuri
  • 100 gr tăiței de casă
  • pătrunjel verde

Mod de preparare

Punem o oală cu 1,5 l de apă la fiert. Când apa începe să clocotească, adăugăm o linguriță de sare grunjoasă și o amestecăm până se topește.

Spălăm bine roșiile și le scufundăm în apa clocotită. Le lăsăm 1-2 minute pentru a se exfolia, apoi le scoatem cu o paletă în alt vas. Le lăsăm să se tempereze și le îndepărtăm coaja. Le tocăm în cuburi mici.

Punem uleiul la încins și adăugăm ceapa tocată solzișori, dar și un cățel de usturoi feliat rondele. Le lăsăm la călit doar până se pătrund ușor și își degajă aroma în ulei.

Adăugăm puțină apă fierbinte și lăsăm ceapa să fiarbă până este bine de tot înmuiată. Adăugăm ardeiul curățat și tocat cuburi și âl lăsăm doar ână își degajă și el aroma.

Urmează roșiile tocate pe care le amestecăm puțin cu ceapa și ardeiul, 1-2 minute.

Completăm cu apă fierbinte și lăsăm ciorba de roșii pe foc 10-15 minute, timp în care îi asezonăm gustul cu sare, piper și puține legume uscate cu verdețuri.

Legumele uscate le pregătesc de toamna, gen vegeta de casă.

În ultimele 5-6 minute, adăugăm și tăițeii de casă, iar după stingerea focului adăugăm pătrunjelul verde, tocat.

Vedeți și rețeta în imagini accesând galeria foto de mai sus!