Rețete de post

Ciorbă de ștevie cu fidea și leuștean

Pentru a nu rata sezonul verdețurilor pline de vitamine și savoare, am preparat o delicioasă ciorbă de ștevie cu fidea și leuștean.

Este o ciorbă simplă, gata în mai puțin de o oră, perfectă pentru un prânz ușor și gustos.

Specialiștii în nutriție ne asigură că frunzele de ștevie au o multitudine de proprietăți terapeutice si beneficii. Iar dacă tot este sezonul ei, este recomandat să o introducem în alimentația noastră.

Ștevia are un conținut bogat în vitamine si minerale precum vitamina C, vitamina A, vitamina E, vitamina K, potasiu, magneziu, calciu și zinc. Pe lângă acestea, ștevia are un conținut bogat și în fibre, deci este un aliment perfect pentru adepții unei diete vegetariene.

Dintre beneficiile consumului de ștevie, am reținut că are un efect antioxidant puternic. Însă, are și un bun efect laxativ natural.

Mai are proprietatea de a întări sistemul imunitar si a reduce inflamațiile, îmbunătățește vederea, etc.

Rețetă de ciorbă de ștevie cu fidea și leuștean

Rețeta ciorbei de azi este cea mai simplă, fără carne, fără ouă, mai precis, de post. Este ideală pentru atunci când dorim o masă simplă și ușoară. Și, în plus, se prepară foarte rapid și cu ingrediente puține. Aroma leușteanului adăugat spre final de fierbere îi înnobilează pe deplin gustul. Se acrește în timpul servirii cu oțet sau zeamă de lămâie, după preferințe.

Mai găsiți în site și o rețetă de ciorbă de ștevie cu lobodă și leuștean. Iar dacă optați pentru adaos de carne, vă recomand să încercați rețeta de ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ou.

Și tot din categoria rețetelor simple, ușoare și rapide, vă invit să încercați și rețeta de ciorbă de lobodă roșie cu leuștean.

* Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă așteptăm zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel, aferent paginii. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, insistăm a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei de ciorbă de ștevie cu fidea și leuștean.

Ciorbă de ștevie cu fidea și leuștean, în bol, alături de 2 felii de pâine

Gătește Ciorbă de ștevie cu fidea și leuștean

Timp de preparare

35 min

Porții

6

Ciorbă de ștevie cu fidea și leuștean, în bol de servire

Ingrediente

  • 1 kg frunze de ștevie
  • 3 litri de apă
  • 2 cepe
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 gr roșii întregi în suc de roșii
  • sare, după gust
  • 50 gr fidea
  • 1 legătură de leuștean

Mod de preparare

Începem prin a pregăti frunzele de ștevie. Spălăm bine frunzele de ștevie și le desfacem de pe lujer, care se spune că este mai toxic și nu este recomandat consumului. Punem un vas cu 1 litru de apă la fiert, iar când apa atinge punctul de fierbere, scufundăm în ea frunzele de ștevie. Le lăsăm 1-2 minute, până se pătrund și își schimbă ușor culoarea. Apoi le transferăm într-o sită la scurs și la temperat, după care le tocăm mărunt. Apa în care s-a opărit ștevia se aruncă, pentru că este toxică.

Curățăm ceapa, o tocăm și o punem la călit în ulei. Atenție! Nu o prăjim, doar o călim ușor până devine sticloasă, apoi adăugăm puțină apă fierbinte. Lăsăm ceapa să se pătrundă bine, apoi adăugăm ștevia tocată și o amestecăm bine cu ceapa.  Completăm cu 2 litri de apă fierbinte.

Când frunzele de ștevie sunt fierte, în aproximativ 10 minute, adăugăm roșiile tocate mărunt. Mai lăsăm ciorba de ștevie să fiarbă 6-7 minute, după care adăugăm fideaua. După alte 7-8 minute, timp în care fideaua este hidratată, gustăm ciorba și potrivim gustul cu sare. Apoi adăugăm leușteanul tocat mărunt, precum și lujerii acestuia, întregi, pentru a fi îndepărtați ulterior. Mai lăsăm ciorba să fiarbă 3-4 minute, pentru a se degaja aroma leușteanului.

Servim ciorba de ștevie cu fidea și leuștean acrită, după gust, cu oțet sau zeamă de lămâie.

Spor și poftă bună!