Gătește Ciorbă de ștevie cu fidea și leuștean
Timp de preparare
35 min
Porții
6
Ingrediente
- 1 kg frunze de ștevie
- 3 litri de apă
- 2 cepe
- 30 ml ulei de floarea soarelui
- 200 gr roșii întregi în suc de roșii
- sare, după gust
- 50 gr fidea
- 1 legătură de leuștean
Mod de preparare
Începem prin a pregăti frunzele de ștevie. Spălăm bine frunzele de ștevie și le desfacem de pe lujer, care se spune că este mai toxic și nu este recomandat consumului. Punem un vas cu 1 litru de apă la fiert, iar când apa atinge punctul de fierbere, scufundăm în ea frunzele de ștevie. Le lăsăm 1-2 minute, până se pătrund și își schimbă ușor culoarea. Apoi le transferăm într-o sită la scurs și la temperat, după care le tocăm mărunt. Apa în care s-a opărit ștevia se aruncă, pentru că este toxică.
Curățăm ceapa, o tocăm și o punem la călit în ulei. Atenție! Nu o prăjim, doar o călim ușor până devine sticloasă, apoi adăugăm puțină apă fierbinte. Lăsăm ceapa să se pătrundă bine, apoi adăugăm ștevia tocată și o amestecăm bine cu ceapa. Completăm cu 2 litri de apă fierbinte.
Când frunzele de ștevie sunt fierte, în aproximativ 10 minute, adăugăm roșiile tocate mărunt. Mai lăsăm ciorba de ștevie să fiarbă 6-7 minute, după care adăugăm fideaua. După alte 7-8 minute, timp în care fideaua este hidratată, gustăm ciorba și potrivim gustul cu sare. Apoi adăugăm leușteanul tocat mărunt, precum și lujerii acestuia, întregi, pentru a fi îndepărtați ulterior. Mai lăsăm ciorba să fiarbă 3-4 minute, pentru a se degaja aroma leușteanului.
Servim ciorba de ștevie cu fidea și leuștean acrită, după gust, cu oțet sau zeamă de lămâie.
Spor și poftă bună!
COMENTARII