Gătește Ciorbă de ștevie cu franjuri de ouă
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
4

Ingrediente
- 1 legătură mare de ștevie (sau 2, dacă frunzele sunt tinere)
- 1 ceapă medie
- 1 morcov
- 1 rădăcină mică de pătrunjel sau 1/4 țelină mică
- 2-3 linguri de ulei
- 2 litri de apă sau supă de legume
- 2 ouă
- zeamă de lămâie, după gust
- Sare, piper
- Leuștean sau pătrunjel verde, tocat fin.
Mod de preparare
Începem cu pregătirea legumelor.
Tocăm ceapa mărunt, morcovul și pătrunjelul se dau pe răzătoarea mică.
Se pun la călit în oala de ciorbă cu 2-3 linguri de ulei, până când se înmoaie și devin lucioase.
Când legumele sunt m completăm cu apa sau supa de legume.
Fierbem la foc mic 10-12 minute, până ce orezul este aproape fiert.
Spălăm bine frunzele de ștevie și îndepărtăm nervurile mai groase (dacă sunt).
Le opărim 1 minut în apă clocotită, apoi le tocăm grosier și le adăugăm în ciorbă.
Lăsăm să fiarbă 5-6 minute. Ștevia se înmoaie rapid și își schimbă ușor culoarea într-un verde-oliv.
Adăugăm sucul de lămâie, după gust.
Mai lăsăm să dea un clocot ușor.
Batem oul cu un praf de sare.
Cu o furculiță sau lingură, îl turnăm în fir subțire în ciorba clocotindă, amestecând ușor pentru a obține fâșii fine de ou coagulat (efectul de franjuri sau „zăpadă de ou”).
Luăm imediat oala de pe foc.
Presărăm leuștean sau pătrunjel din abundență, pentru un parfum proaspăt și un plus de prospețime.
Servim delicioasa ciorbă de ștevie cu franjuri de ouă caldă sau rece, după preferințe.
Spor și poftă bună!
COMENTARII