Ciuperci umplute și gratinate la cuptor

Ciuperci umplute și gratinate la cuptor

Ne plac mult ciupercile, fie preparate sote cu ceapă și usturoi, fie fripte pe grătar, sau incluse în diverse preparate, dar această rețetă de Ciuperci umplute și gratinate la cuptor, parcă le întrece pe toate.

Sosul de roșii dulce-picant, dar și umplutura de legume cu jambon de porc afumat și mozzarella de deasupra, le-a înnobilat gustul.

Ingrediente

  • 500 gr ciuperci champignon
  • Pentru umplutură:
  • 200 gr jambon de porc, afumat
  • 1 ceapă albă
  • 1 ceapă roșie
  • 1 morcov
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură dulceață de ardei iuți
  • sare și piper
  • cimbru și busuioc
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde
  • 1 lingură ulei
  • 20-25 gr unt
  • Pentru sos:
  • 450 gr suc de roșii, preparat în casă
  • 200 ml supă de legume, sau apă
  • sare și piper
  • 1 linguriță dulceață de ardei iuți
  • 200 gr mozzarella răzuită, pentru gratinat
  • pătrunjel verde și frunze de busuioc

Rețeta Ciuperci umplute și gratinate la cuptor - Mod de preparare

Mai întâi pregătim ciupercile.

Înlăturăm codițele și pelicula de deasupra pălăriilor, fără a le spăla, că imediat s-ar înmuia.

Codițele le curățăm de impurități și tăiem puțin din partea de jos, le clătim, apoi le tocăm mărunt. Le vom folosi la umplutură.

Într-o tigaie adâncă, un wok, punem uleiul la încins și topim untul în el. Adăugăm ceapa curățată și tocată solzișori și usturoiul curățat și tocat rondele. Călim ingredientele până își schimbă culoarea, apoi adăugăm codițele ciupercilor, tocate mai mărunt. După ce și acestea se pătrund ușor, adăugăm morcovul curățat și răzuit. Amestecăm ingredientele pentru 1-2 minute, apoi adăugăm jambonul tăiat mărunt și dulceața de ardei – vedeți rețeta AICI.

Adăugăm și condimentele, pătrunjel verde, tocat, omogenizăm amestecul și mai potrivim gustul de sare.

Într-o tavă de cuptor așezăm pălăriile de la ciuperci și le umplem cu acest amestec. Ce rămâne, așezăm printre ciuperci. Amestecăm sosul de roșii – vedeți rețeta AICI, cu supa și dulceața de ardei și turnăm amestecul în tavă, peste ciupercile umplute. Dăm tava la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade.  Scoatem tava, presărăm frunze de busuioc, rupte și mozzarella răzuită și mai dăm tava la cuptor pentru 7-8 minute, sau până când mozzarella se topește și îmbracă frumos ciupercile umplute.

Servim delicioasele Ciuperci umplute și gratinate la cuptor, calde, presărate cu pătrunjel verde, tocat mărunt, alături de o salată de legume proaspete, murături, brânzeturi, sau după cum le preferă fiecare.

* Nu uitați că vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți.

*De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel,unde veți putea încarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.