Gătește Coaste de porc dulci-picante preparate la cuptor
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- 8 coaste de porc direct porționate
- Pentru fiertură:
- 1 litru de apă
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță de boabe de piper
- 1-2 foi de dafin
- 3-4 crenguțe de cimbru
- 1 ardei iute, roșu
- Pentru sos:
- 2-3 linguri de ketchup dulce
- 2-3 linguri de muștar clasic
- 1 linguriță de boia de ardei dulce și afumată
- 1/4 linguriță de piper măcinat
- 1-2 linguri de ulei de floarea soarelui
Mod de preparare
Mai întâi pregătim fiertura în care vom opări coastele pentru a le oferi un gust aromat și picant.
Punem apa la fiert și adăugăm în ea toate condimentele, inclusiv rondele de ardei iute. Lăsăm totul să fiarbă pentru 5-6 minute de la primul clocot. Apoi scufundăm coastele și le lăsăm 2-3 minute.
Între timp, pregătim sosul într-un bol, amestecând bine toate ingredientele.
Scurgem bine coastele și le trecem prin sosul din bol. Le așezăm într-o tavă, sau un vas termorezistent ușor uns la bază cu ulei.
Punem vasul la cuptor la 175 de grade Celsius pentru aproximativ 40 de minute. Pe parcursul timpului, mai întoarcem coastele de pe o parte pe cealaltă, pentru o rumenire uniformă.
Servim delicioasele coaste de porc dulci-picante cu o salată proaspătă de roșii cu castraveți și salată verde. Sunt delicioase și cu o salată de murături.
COMENTARII