Mâncăruri cu carne

Coaste de porc dulci-picante preparate la cuptor

Rețeta de coaste de porc dulci-picante preparate la cuptor este una dintre preferatele tuturor, din categoria rețetelor de friptură din carne de porc.

Carnea de pe coaste iese fragedă și suculentă, dar și foarte gustoasă, mai ales dacă este asezonată cu condimentele potrivite.

Pe lângă fripturile din mușchiuleț, pulpă de porc, cotlet sau alte tipuri de carne macră, întotdeauna își fac loc câteva coaste de porc.

Fie că le preparăm separat sau combinate, acestea au un succes garantat. Vedeți aici și o rețetă de coaste de porc cu chimen și boia afumată. Special la această friptură din coaste de porc este aroma chimenului tras la tigaie în ulei.

Și vă mai recomand să încercați de pe blog și rețeta de friptură de porc asortată la cuptor.  Este preparată la cuptor cu usturoi și boia de ardei, din mușchiuleț de porc proaspăt, mușchiuleț afumat și nelipsitele coaste de porc.

Cum se prepară rețeta de coaste de porc dulci-picante

 

Pentru a da gust coastelor de porc, mai întâi le opărim pentru 2-3 minute într-o fiertură cu condimente. Adăugăm și rondele de ardei iute pentru un gust picant. Apoi le trecem printr-un sos dulce-picant și le așezăm într-o formă termorezistentă.

La cuptor nu vor sta mai multe de 40 de minute la temperatură medie. Carnea este deja ușor pătrunsă în urma opăririi.

Sunt foarte gustoase coastele preparate în acest mod, încercați-le și vă veți convinge!

Și dacă sunteți interesați de mai multe rețete de friptură din carne de porc, găsiți pe blog o întreagă colecție de rețete.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de coaste de porc dulci-picante.

Patru coaste de porc dulci-picante pe un tocător de lemn

Gătește Coaste de porc dulci-picante preparate la cuptor

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

8

Patru porții de coaste de porc dulci-picante pe un platou alb, alături de salată verde și roșii

Ingrediente

  • 8 coaste de porc direct porționate
  • Pentru fiertură:
  • 1 litru de apă
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de boabe de piper
  • 1-2 foi de dafin
  • 3-4 crenguțe de cimbru
  • 1 ardei iute, roșu
  • Pentru sos:
  • 2-3 linguri de ketchup dulce
  • 2-3 linguri de muștar clasic
  • 1 linguriță de boia de ardei dulce și afumată
  • 1/4 linguriță de piper măcinat
  • 1-2 linguri de ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Mai întâi pregătim fiertura în care vom opări coastele pentru a le oferi un gust aromat și picant.

Punem apa la fiert și adăugăm în ea toate condimentele, inclusiv rondele de ardei iute. Lăsăm totul să fiarbă pentru 5-6 minute de la primul clocot. Apoi scufundăm coastele și le lăsăm 2-3 minute.

Între timp, pregătim sosul într-un bol, amestecând bine toate ingredientele.

Scurgem bine coastele și le trecem prin sosul din bol. Le așezăm într-o tavă, sau un vas termorezistent ușor uns la bază cu ulei.

Punem vasul la cuptor la 175 de grade Celsius pentru aproximativ 40 de minute. Pe parcursul timpului, mai întoarcem coastele de pe o parte pe cealaltă, pentru o rumenire uniformă.

Servim delicioasele coaste de porc dulci-picante cu o salată proaspătă de roșii cu castraveți și salată verde. Sunt delicioase și cu o salată de murături.