Mâncăruri cu carne

Coaste de porc cu chimen și boia afumată

Printre rețetele de friptură din carne de porc preparate pentru masa de Crăciun se numără și această delicioasă rețetă de coaste de porc cu chimen și boia afumată.

Coastele de porc se numără printre favoritele noastre dintre specialitățile cu carne de porc. Sunt gustoase, bogate în carne, dar împănate și cu puțină grăsime și ies întotdeauna fragede. Se pot prepara în multe moduri, la tigaie, pe grătar sau la cuptor și nu ai nevoie de prea multe condimente pentru a le da gust.

Citește și: Friptură de porc cu vin la cuptor. Rețetă pentru masa de Crăciun

Ne place și cotletul de porc, dar și ceafa, sau mușchiulețul. De fapt, ne place în mod deosebit friptura de porc, mai ales preparată pentru masa de Crăciun.

Găsiți pe blog și o rețetă de cotlete de porc aromate la cuptor, care vă poate inspira pentru masa de Crăciun și nu numai.

Și vă mai recomand rețeta de friptură din mușchiuleț de porc împletit, cu reducție din trei tipuri de vin. Mușchiulețul de porc gătit astfel este și gustos, dar și aspectuos.

Citește și: Coaste de porc cu garnitură de cartofi la cuptor

Ce este special la rețeta de coaste de porc cu chimen și boia afumată

Special la această friptură din coaste de porc este aroma chimenului tras la tigaie în ulei. Boiaua afumată oferă și gust bun, dar și culoare fripturii. Iar o crenguță de rozmarin adăugată spre final de preparare oferă un plus de aromă.

Vă invit să descoperiți pe blog mai multe rețete de friptură din carne de porc în secțiunea ”Mâncăruri cu carne”.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de coaste de porc cu chimen și boia afumată.

Coaste de porc cu chimen și boia afumată, porționate, decorate cu rozmarin

Gătește Coaste de porc cu chimen și boia afumată

Timp de preparare

60 min

Porții

3

Coaste de porc cu chimen și boia afumată, porționate, decorate cu rozmarin

Ingrediente

  • 3 coaste de porc
  • sare și piper, după gust
  • 1 linguriță cu boia de ardei afumată
  • 1 linguriță cu semințe de chimen
  • 1 crenguță de rozmarin
  • 3-4 linguri de ulei

Mod de preparare

Coastele, porționate nu foarte mari se presară cu sare și piper și se lasă la rece pentru 30 de minute.

Într-o tigaie adâncă, sau o cratiță se pune uleiul la încins și se adaugă chimenul. Se amestecă semințele de chimen în ulei 1-2 minute, apoi se pun coastele de porc și se rumenesc bine pe toate părțile.

Se stinge focul și se presară boia de ardei afumată peste coaste. Se mai adaugă în cratiță și o crenguță de rozmarin. Cratița se acoperă cu capac și se pune la cuptor, la 160 de grade, pentru 40 de minute. Se mai verifică de două ori în acest interval și se întorc coastele de pe o parte pe cealaltă.

Apoi, se înlătură capacul și se lasă coastele de porc să se rumenească aproximativ 20 de minute. Se întorc de pe p parte pe cealaltă.

Sunt savuroase și tare plăcut condimentate.