Nu avem de realizat decât doi pași pentru prepararea unui astfel de desert rapid și delicios. Pregătim un aluat simplu din făină cu lapte și un sos din fructe. Le așezăm într-o formă de copt și le dăm la cuptor până când aluatul se rumenește la suprafață.
Rețeta de Cobbler este specifică bucătăriilor englezești și americane. Este ușor asemănătoare cu rețeta pentru crumble cu fructe. Diferența constă între texturile aluaturilor.
Vedeți aici și o rețetă de crumble cu prune și nuci. Este tot un desert delicios de sezon cu care îi putem răsfăța pe cei dragi, fără prea mult efort și într-un timp scurt.
Și tot din categoria rețetelor cu aluat crumble, dar mai complexă, vă recomand de pe blog o rețetă de tartă cu aluat împletit, gem și crumble. Combinația de aluaturi cu texturi diferite și gemul de căpșuni este chiar interesantă, mai ales ca aspect.
Cum preparăm rețeta de cobbler cu afine
Comparativ cu aluatul pentru crumble, care este un aluat fraged și sfărâmicios, aluatul pentru cobbler este ușor cursiv. Se prepară în mod asemănător cu aluatul pentru clătite. Diferența dintre acestea este că aluatul pentru cobbler este mai consistent.
Fructele pot fi adăugate și proaspete, însă le preferăm transformate într-un delicios sos.
Desertul poate fi savurat simplu, ușor cald sau rece. Dar este foarte delicios și servit cu o cupă de înghețată de vanilie, sau altă înghețată preferată.
Găsiți pe blog și o colecție de rețete de înghețată, de unde vă puteți inspira.
Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de cobbler cu afine.
COMENTARII