Gătește Cordon bleu sau Piept de pui umplut
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
9
Ingrediente
- 1 kg piept de pui dezosat
- sare și piper
- 450 gr șuncă feliată subțire
- 300 gr cașcaval afumat
- 3 ouă
- 150 gr făină
- 200 gr pesmet
- ulei pentru prăjit
- scobitori
Mod de preparare
Urmăriți mai jos cum preparăm delicioasa rețeta de cordon bleu, sau piept de pui pane, umplut cu șuncă și cașcaval.
Mai întâi filetăm carnea de pui în grosime de maxim 5 mm. O batem ușor cu ciocanul de șnițele, dar cu mare atenție să nu strivim fibrele. O putem presa cu un tocător, dar tot cu mare atenție. Condimentăm carnea cu sare și piper și o lăsăm la odihnit până pregătim restul ingredientelor.
Feliem cașcavalul grosier, iar șunca, de preferat să o achiziționăm feliată.
Într-un bol, amestecăm ouăle cu sare și piper. Adăugăm și o lingură de făină și omogenizăm bine amestecul. Mai pregătim 2 boluri, unul cu făină și celălalt cu pesmet.
Așezăm peste feliile de carne mai întâi felii subțiri de șuncă, apoi felii de cașcaval și împachetăm bine totul. Avem grijă să strângem bine carnea de jur împrejurul cașcavalului și o prindem cu scobitori.
Punem o tigaie încăpătoare cu ulei la încins, la foc mediu.
Trecem pachetele din piept de pui umplute cu șuncă și cașcaval mai întâi prin făină, apoi prin ouăle bătute și la final prin pesmet. Le acoperim bine cu pesmet pentru a crea o crustă uniformă.
Apoi le rumenim în uleiul încins pe toate părțile și le scoatem pe prosoape de hârtie absorbante.
Le servim cu garnitura preferată și o salată verde, sau cu o salată de murături. Sunt foarte gustoase atât calde, cât și reci.
COMENTARII