Mâncăruri cu carne

Cordon bleu sau Piept de pui umplut

Una dintre rețetele cu carne de pui mult adorate de întreaga familie este rețeta de cordon bleu, sau piept de pui pane, umplut cu șuncă și cașcaval.

Pieptul de pui preparat în această combinație este foarte gustos. Și are un aspect apetisant porționat cald, când cașcavalul este ușor cursiv.

Dacă nu ați încercat rețeta, nu mai ezitați! Vă mai recomand și rețeta de piept de pui kievskaia. Este tot un fel de piept de pui pane, dar umplut cu unt aromat cu multă verdeață.  Oricare dintre cele două rețete poate fi alegerea perfectă pentru o masă în familie. Dar merg de minune și pentru mesele festive, alături de garnitura preferată.

Rețeta Cordon bleu sau Piept de pui pane, umplut cu șuncă și cașcaval

Rețeta de față nu este foarte greu de preparat. Însă o atenție deosebită trebuie acordată împachetării feliilor de carne peste umplutură.

Trebuie împachetate astfel încât să nu curgă cașcavalul din interior în timpul preparării.  Cașcavalul tinde să se topească și dacă găsește o portiță printre carne va mai curge din el în grăsimea încinsă.

Dar rezolvăm acest aspect cu scobitori. În rest, totul este simplu, ca la rețeta de șnițele.

Găsiți pe blog mai multe rețete pe bază de carne de pui și nu numai.

Pentru zilele în care vă lipsește inspirația sau nu aveți foarte mult timp la dispoziție pentru pregătirea mesei, vă recomandăm o rețetă de fajitas de pui.

* Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă așteptăm zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Cordon bleu -Secțiune

Gătește Cordon bleu sau Piept de pui umplut

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

9

Cordon bleu - Piept de pui umplut - Secțiune

Ingrediente

  • 1 kg piept de pui dezosat
  • sare și piper
  • 450 gr șuncă feliată subțire
  • 300 gr cașcaval afumat
  • 3 ouă
  • 150 gr făină
  • 200 gr pesmet
  • ulei pentru prăjit
  • scobitori

Mod de preparare

Urmăriți mai jos cum preparăm delicioasa rețeta de cordon bleu, sau piept de pui pane, umplut cu șuncă și cașcaval.

Mai întâi filetăm carnea de pui în grăsime de maxim 5 mm.  O batem ușor cu ciocanul de șnițele, dar cu mare atenție să nu strivim fibrele. O putem presa cu un tocător, dar tot cu mare atenție. Condimentăm carnea cu sare și piper și o lăsăm la odihnit până pregătim restul ingredientelor.

Feliem cașcavalul grosier, iar șunca, de preferat să o achiziționăm feliată.

Într-un bol, amestecăm ouăle cu sare și piper. Adăugăm și o lingură de făină și omogenizăm bine amestecul. Mai pregătim 2 boluri, unul cu făină și celălalt cu pesmet.

Așezăm peste feliile de carne mai întâi felii subțiri de șuncă, apoi felii de cașcaval și împachetăm bine totul. Avem grijă să strângem bine carnea de jur împrejurul cașcavalului și o prindem cu scobitori.

Punem o tigaie încăpătoare cu ulei la încins, la foc mediu.

Trecem pachetele din piept de pui umplute cu șuncă și cașcaval mai întâi prin făină, apoi prin ouăle bătute și la final prin pesmet. Le acoperim bine cu pesmet pentru a crea o crustă uniformă.

Apoi le rumenim în uleiul încins pe toate părțile și le scoatem pe prosoape de hârtie absorbante.

Le servim cu garnitura preferată și o salată verde, sau cu o salată de murături. Sunt foarte gustoase atât calde, cât și reci.