Aperitive

Cornete aperitiv cu brânzeturi și verdeață

Pe platoul cu aperitive festive de la sărbătorile Pascale sau de la alte evenimente, își pot face loc, cu succes și câteva cornete aperitiv cu brânzeturi și verdeață. Sunt foarte gustoase, însă se vor detașa de celelalte aperitive prin forma lor spectaculoasă.

Dacă până acum ați fost familiarizați cu cornetele sub formă de desert, e timpul să le încercați și în variantă sărată. Se pot prepara în multe moduri, adaptând rețeta după propriile preferințe. Începând cu aluatul, pe acesta îl putem prepara fie fraged, fie dospit sau sub formă de foietaj. Iar dacă nu avem timp de frământat aluaturi, putem apela cu încredere și la aluatul foietaj din comerț.

Dar dacă timpul ne este prieten bun, preparăm aluatul în casă.

Vedeți aici și rețeta aluatului foietaj, preparată în casă. Dacă avem timp, preparăm cantitate mai mare de aluat și îl congelăm.

Cât despre aluatul fraged, dacă optăm pentru acesta, îl putem prepara ca la rețetele de tarte.

Vedeți aici și rețeta clasică pentru aluat de tartă.

Pentru umplerea cornetelor putem opta și pentru alte ingrediente, nu doar pentru brânzeturi. O cremă sau o pastă aperitiv cu ton ar fi foarte potrivită.

Cum preparăm rețeta de cornete aperitiv cu brânzeturi și verdeață

Pentru rețeta de azi apelăm la aluatul dospit, asemănător cu cel de pâine. Cornetele vor ieși astfel pufoase și vor avea un aspect plăcut.

Compoziția de umplut o preparăm din mai multe tipuri de brânză, amestecate cu mai multe verdețuri. Și aici poate fiecare adapta rețeta pentru cremă după propriul gust.

Găsiți pe blog și o rețetă de ruladă de spanac cu cremă de brânză.  Foaia de ruladă frumos colorată datorită spanacului, este asortată armonios cu crema de brânză colorată cu boia de ardei.

Dar mai găsiți și alte rețete de aperitive cu cremă din brânzeturi, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de cornete aperitiv cu brânzeturi și verdeață.

Patru cornete aperitiv cu brânzeturi și verdeață pe un platou

Gătește Cornete aperitiv cu brânzeturi și verdeață

Patru cornete aperitiv cu brânzeturi și verdeață pe un platou, alături de un bol cu cremă de brânzeturi

Ingrediente

 • Pentru aluat:
 • 350 gr făină
 • 200 ml lapte călduț
 • 50 gr unt moale
 • 5 gr drojdie uscată
 • 30 gr zahăr
 • 7 gr sare
 • 1 gălbenuș + 1 linguriță de lapte pentru uns aluatul.
 • Pentru umplutură:
 • 300 gr brânză telemea
 • 250 gr brânză proaspătă
 • 300 gr brânză cremoasă
 • 1 legătură de ceapă verde
 • 1 legătură de mărar
 • 1 legătură de pătrunjel
 • 4-5 frunze de busuioc.

Mod de preparare

Începem cu prepararea aluatului care necesită un timp scurt de frământare și un timp de dospire.

Adăugăm făina trecută prin sită în bol și o amestecăm cu sarea, zahărul și drojdia uscată. Apoi turnăm treptat laptele cald, în timp ce amestecăm energic ingredientele. La final, încorporăm în aluat și untul moale. Vom obține un aluat elastic și omogen.

Punem o folie alimentară peste bolul cu aluatul pentru cornete aperitiv cu brânzeturi și verdeață și îl lăsăm la dospit, la temperatura camerei, timp de 30 de minute.

Între timp, amestecăm brânzeturile cu verdețurile, tocate mărunt. Punem compoziția la rece până când coacem cornetele.

Pentru a forma și coace cornetele, după ce aluatul s-a dospit îl întindem într-o foaie subțire. Secționăm foaia în 10-12 fâșii. Ungem formele de cornete cu puțin ulei și rulăm pe ele fâșiile de aluat.  Așezăm formele de cornete cu aluatul rulat pe ele în tava tapetată cu hârtie de copt. Le lăsăm deoparte până când încălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Înainte de a pune tava în cuptor ungem aluatul cu gălbenuș diluat cu lapte. Apoi coacem cornetele pentru 20-30 de minute, la 180 de grade Celsius. Le întoarcem pe a doua parte după ce se rumenesc frumos pe prima parte, le ungem și pe această parte și continuăm coacerea.

După coacere, desfacem aluatul de pe forme și lăsăm cornetele să se răcească. Apoi le umplem cu compoziția de brânzeturi și le așezăm pe platouri. Le decorăm cu verdeață proaspătă.

Sunt chiar potrivite pentru platourile festive aceste cornete aperitiv cu brânzeturi și verdeață, dar le putem prepara și ca gustări de weekend.

Spor și poftă bună!