Mâncăruri cu carne
Cotlete de porc in vin rosu. Reteta gustoasa
Dacă ai chef de un preparat din carne poti face niste cotlete de porc in vin rosu, care sigur iti vor merge la inima. O sa vrei din nou.
Ingrediente pentru reteta cotlete de porc in vin rosu:
- 5 cotlete de porc
- 300 ml vin rosu
- 3 catei de usturoi
- 4-5 linguri de ulei
- cateva crengute de cimbru
- o frunza de salvie
- o frunza de dafin
- sare si piper
- 200 ml apa
Mod de preparare:
Intr-un vas mai mare incingem uleiul de masline si punem carnea. Rumenim frumos pe fiecare parte cam 6-7 minute, iar cand sunt gata adaugam usturoiul feliat, frunzele de dafin, salvia, crengutele de cimbru; saram si piperam. Daca dorim o aroma mai puternica de salvie putem sa le rupem sau chiar sa mai adaugam una.
Adaugam si vinul.
Acoperim si fierbem la foc mic pana ce vinul se evapora.
Si acum punem paharul de apa calda si fierbem pana ce lichidul a ramas foarte putin iar carnea este gatita. Servim alaturi de o salata sau garnitura preferata.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă așteptăm zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII