Mâncăruri cu carne

COTLETE DE PORC IN VIN ROSU

    Ingrediente :

  • 5 cotlete de porc
  • 300 ml vin rosu
  • 3 catei de usturoi
  • 4-5 linguri de ulei
  • cateva crengute de cimbru
  • o frunza de salvie
  • o frunza de dafin
  • sare si piper
  • 200 ml apa

 

Intr-un vas mai mare incingem uleiul de masline si punem carnea .Rumenim frumos pe fiecare parte cam 6-7 minute,iar cand sunt gata adaugam usturoiul feliat,,frunzele de dafin , salvia, crengutele de cimbru;saram si piperam.Daca dorim o aroma mai puternica de salvie putem sa le rupem sau chiar sa mai adaugam una.

adaugam si vinul

Acoperim si fierbem la foc mic pana ce vinul se evapora.

Si acum punem paharul de apa calda si fierbem pana ce lichidul a ramas foarte putin iar carnea este gatita.Servim alaturi de o salata sau garnitura preferata.Pofta buna !