Rețete de bază

Crema de ciocolata cu mascarpone

Crema de ciocolata cu mascarpone o folosesc des la diverse torturi si prajituri. Este o crema fina si delicioasa,pe placul tuturor, mai ales al celor ce iubesc ciocolata.

Contine doar smantana pentru frisca, ciocolata, mascarpone, este foarte simplu de preparat si o puteti imbogati, in functie de gusturi, cu fructe acrisoare, proaspete sau congelate.

Eu zic s-o incercati, va asigur ca o veti trece pe lista favoritelor 🙂 .

 

Ingrediente:

 

  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 350 g ciocolata de menaj (50% cacao)
  • 250 g mascarpone

 

Mod de preparare pentru reteta de crema de ciocolata cu mascarpone:

 

Incalziti smantana pentru frisca pana atinge punctul de fierbere. Adaugati ciocolata rupta bucatele si amestecati pana se topeste complet. Lasati-o la rece cateva ore, apoi mixati-o pana se dubleaza in volum.

crema de ciocolata

Apoi incorporati mascarponele si mixati bine pentru a se omogeniza.

Asta-i tot. Simplu, nu?

Spor la treaba si pofta buna!

 

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.