Gătește Cremă de gălbenele preparată acasă
Ingrediente
- 30 de flori de gălbenele
- 125 gr untură nesărată
Mod de preparare
Florile de gălbenele se culeg când este soare puternic afară și sunt maxim deschise. Se scufundă în apă rece pentru a le îndepărta impuritățile. Apoi se întind pe hârtii albe, la soare pentru a se evapora apa din ele.
Se topește untura într-un vas de inox. Când devine lichidă se scufundă în ea florile proaspete, desfăcând petalele acestora, pentru un efect scontat.
Se lasă la foc încet timp de 10 minute. Se stinge focul și se pune vasul într-un loc răcoros de pe o zi pe alta.
A doua zi, se pune vasul cu untură și flori de gălbenele pe foc și se lasă până se topește untura. Apoi se strecoară printr-un tifon curat.
Crema de gălbenele obținută se pune fierbinte în borcane mici, de sticlă, sau în cutii speciale pentru creme.
Se închid ermetic și se acoperă cu un prosop de bucătărie. Se lasă să se răcească și se pun la păstrat într-un loc răcoros și ferit de lumină. Se poate păstra până la 1-2 ani.
Alte rețete de cremă de gălbenele includ și puțină ceară de albine, sau chiar miere de albine.
Pentru efecte mai puternice, se poate strecura în fiecare borcan cu cremă de gălbenele, cât este lichidă, câte o capsulă de vitamina E.
COMENTARII