Pește
Creveti cu usturoi. Reteta simpla si rapida
Creveti cu usturoi, cea mai simpla ,delicioasa si rapida reteta cu creveti. Am folosit creveti mari rosii ,proaspeti,dar puteti folosi si creveti congelati pe care ii puneti direct in tigaie fara a-i decongela.
Se pot manca simplu cu paine prajita,orez fiert,legume la tigaie sau paste fierte,sunt grozavi preparati asa,orice garnitura ati alege.
Ingrediente:
- 400 g creveti
- 2-3 linguri de ulei de masline
- 2 catei mari de usturoi
- 1 ardei iute (am folosit 2 uscati)
- zeama de la jumate de lamaie
- sare
- patrunjel tocat
Mod de preparare pentru reteta creveti cu usturoi:
Daca folositi creveti proaspeti,decorticati, scoateti-le intestinul si spalati-i rapid sub jet de apa rece. Uscati-i pe servetele absorbante.
Pentru un plus de gust si aspect,pastrati cozile crevetilor.
Intr-o tigaie puneti uleiul de masline,usturoiul tocat si ardeiul iute.
Caliti la foc mic un minut,doua pana incepe sa se coloreze usturoiul apoi adaugati crevetii.
Gatiti pentru 4-5 minute ,scuturand tigaia din cand in cand.Stingeti focul,sarati ,adaugati sucul de lamaie si patrunjelul tocat.
Mancati crevetii calzi alaturi de sosul format si garnitura dorita.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII