Gătește Crochete din mămăligă cu parmezan și sos de brânzeturi
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
25
Ingrediente
- Pentru mămăliga cu parmezan:
- 1250 ml de apă
- 350 gr mălai
- 1 linguriță de sare
- 75 gr parmezan ras
- 50 gr unt + 1 lingură de ulei
- 1 linguriță cu pudră de usturoi
- 1 linguriță cu busuioc uscat
- 100 gr mălai + 50 gr parmezan.
- Pentru sos de brânzeturi:
- 100 gr unt
- 50 gr făină
- 150 gr cremă de brânză
- 100 gr parmezan
- 500 ml lapte
- sare și piper alb
- nucșoară, opțional
- cimbru proaspăt pentru decor.
Mod de preparare
Punem apa la fiert într-un ceaun, la foc de intensitate medie. Când apa atinge punctul de fierbere adăugăm sarea și 2 linguri de mălai. Amestecăm intens cu o spatulă pentru omogenizare. Apoi reducem intensitatea focului, așteptăm din nou să atingă punctul de fierbere și adăugăm treptat mălaiul în ploaie, amestecând continuu pentru omogenizare.
Fierbem mămăliga la foc încet, pentru aproximativ 15-20 de minute, amestecând constant.
Spre final de fierbere adăugăm 25 gr de unt și amestecăm intens, până când acesta se topește și se încorporează în mămăligă. Apoi stingem focul, adăugăm și parmezanul ras și din nou amestecăm.
Turnăm imediat mămăliga într-o tavă de 25/ 30, unsă cu unt. Lăsăm mămăliga să se răcească bine în tavă și să se întărească, apoi secționăm crochetele.
Topim 25 gr de unt într-o tigaie cu o lingură de ulei. Adăugăm toate condimentele și amestecăm bine. Trecem bucățile de mămăligă prin acest amestec, apoi prin mălai amestecat cu parmezan și le așezăm în cea mai mare tavă, tapetată cu hârtie de copt.
Punem tava în cuptorul încălzit la 200 de grade Celsius și coacem delicioasele crochete din mămăligă cu parmezan pentru maxim 15 minute.
Pentru a prepara sos de brânzeturi, mai întâi preparăm un sos bechamel mai fluid – vedeți aici rețeta sosului bechamel.
Apoi adăugăm brânzeturile și omogenizăm sosul. Adăugăm și puțin cimbru proaspăt sau alte verdețuri, ca decor.
Apoi putem servi crochetele de mămăligă trecute prin sosul delicios.
Spor și poftă bună!
COMENTARII