Aperitive

BULETE DE CASCAVAL

   Bulete de cascaval, reteta simpla. Bulete pufoase de cascaval sau branza si cascaval, un aperitiv sau o gustare simplu si usor de preparat.

 Bulete de cascaval, o reteta foarte simplu de facut, gustoasa si satioasa. Buletele sunt excelente servite ca si aperitiv la o masa fesiva sau ca simpla gustare. Pot fi facute si in combinatie cu branza, inlocuind jumatate din compozitia de cascaval cu branza telemea.

 

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 350 g cascaval ras
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 oua mici
  • 3 linguri cu varf de faina
  • o lingurita de praf de copt
  • 2-3 linguri de marar tocat

[/ingredients]

 

Mod de prepararebulete de cascaval

Intr-un bol punem cascavalul dat pe razatoarea mica, ouale , sarea, faina, praful de copt si mararul tocat.
*Daca nu va place mararul, il puteti inlocui cu patrunjel tocat fin, busuioc, cozi de ceapa verde sau fenicul (frunze).
Iar daca vreti sa folositi si branza si este sarata, aveti grija la cantitatea de sare.
bulete de cascaval
Amestecam pana omogenizam compozitia care trebuie sa fie lipicioasa, nu foarte moale din care se pot forma bilute. Daca vi se pare prea moale, mai adaugati un pic de faina.
Infainati-va putin mainile si formati bilute un pic mai maricele decat o cireasa. Cand le vom praji, vor creste in volum.
bulete de cascaval
Prajiti buletele in baie de ulei pana se rumenesc frumos si apoi scoateti-le pe sevetele absorbante.
*Focul trebuie sa fie mai domol (mediu), astfel se rumenesc frumos si se gatesc bine si in interior.
Se servesc calde, dar si reci sunt destul de bune. Pofta buna!
bulete de cascaval
*

* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.

*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.