Gătește Crumble cu prune și nuci
Timp de preparare
30 min
Porții
3
Ingrediente
- Pentru crumble:
- 175 gr unt cu peste 80% grăsime
- 200 gr făină
- 75 gr zahăr
- 50 ml lapte
- un praf sare
- Pentru umplutură:
- 500 gr prune coapte
- 1 linguriță scorțișoară, pudră
- 30 gr zahăr vanilinat
- 50 gr nucă măcinată
- 50 gr pesmet
- 15 g unt
Mod de preparare
Începem cu pregătirea aluatului de crumble pe care îl punem la congelator pentru 30 de minute.
Punem făina cernută într-un bol și o amestecăm bine cu sarea și zahărul. Adăugăm untul rece tăiat în cuburi și începem să frământăm ingredientele cu vârfurile degetelor. Vom obține niște firimituri grosiere. Adăugăm laptele și omogenizăm bine aluatul. Îl modelăm într-o bilă, îl punem în folie de prospețime și îl dăm la congelator pentru 20-30 de minute.
Între timp, pregătim prunele și formele de copt. Ingredientele ajung pentru 3 forme de copt ramekin cu diametrul de 14 cm.
Ungem aceste forme cu unt și presărăm la baza lor pesmetul amestecat cu zahărul vanilinat și nuca măcinată fin. Spălăm bine prunele și le scurgem. Apoi le spargem în două, îndepărtăm sâmburii și feliem jumătățile de prune în două. Le așezăm în interiorul vaselor ramekin și presărăm scorțișoară peste ele.
Cu 10 minute înainte de a scoate aluatul din congelator pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Scoatem aluatul și îl dăm pe răzătoarea mare. Presărăm răzătura de aluat deasupra prunelor din vase.
Punem vasele cu crumble cu prune și nuci la cuptor și coacem desertul pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius.
Lăsăm desertul să se răcească înainte de a ne delecta cu gustul și bogăția de arome din interior.
Spor și poftă bună!
COMENTARII