Gătește Dorada cu legume și lămâie la cuptor
Timp de preparare
30 min
Porții
2
Ingrediente
- 2 pești dorada
- 1 ceapă roșie
- 1 ceapă albă
- 1 căpățână de usturoi
- 1 ardei gras, roșu
- 1 ardei gras, galben
- câteva buchețele de broccoli
- 2 lămâi
- sare și piper
- crenguțe de cimbru și rozmarin
- 2-3 foi de dafin
- ulei de măsline
Mod de preparare
Curățăm cei doi pești de solzi, îi eviscerăm, apoi îi umplem cu câteva felii de lămâie și căței de usturoi curățați. Îi așezăm într-o tavă de cuptor unsă bine cu ulei de măsline.
Adăugăm pe lângă peștii dorada umpluți legumele curățate și tocate în rondele, sau în bucăți mai mari. Adăugăm și buchețelele de broccoli, felii de lămâie, crenguțe de cimbru și de rozmarin, dar și 2-3 foi de dafin.
Punem tava cu dorada cu legume și lămâie la cuptor pentru 30 de minute, la temperatură de 180 de grade.
Este suficient timpul, atât cât să se pătrundă toate ingredientele, dar să rămână ușor al dente. Peștele este cel care se pătrunde cel mai rapid.
Servim peștele cald, alături de legumele, de asemeni calde și poate un plus de usturoi și o felie de lămâie proaspătă.
COMENTARII