Pește

Dorada cu legume și lămâie la cuptor

Peștele dorada este un pește cu carne albă și este o opțiune sănătoasă, pentru atunci când dorim să introducem peștele în meniu. Iar noi ne-am gândit că pentru o zi de post cu dezlegare la pește și nu numai, este ideală o rețetă de dorada cu legume și lămâie la cuptor.

Peștele dorada este un pește sărac în calorii și bogat în vitaminele din categoria B. O porție de doradă medie ne poate oferi doza zilnică recomandată de vitamine și minerale pentru a îmbunătăți sistemul imunitar.

Se poate prepara în diferite moduri de la fript pe grill, la prăjit, sau la cuptor, dar este recomandat și consumul în stare crudă.

Noi am ales varianta la cuptor cu câteva legume și multă lămâie.

Din categoria rețetelor cu pește îndrăgite de familie vă mai recomand de pe blog și rețeta de  file de macrou în sos cu usturoi.

Foarte mult ne place și peștele la grătar cu usturoi și mămăliguță.

Despre rețeta de dorada cu legume și lămâie la cuptor

Rețeta de față se prepară simplu și rapid. Mai mult ne ia să curățăm peștele și să pregătim ingredientele. Legumele preparate la cuptor împreună cu peștele dau un plus de savoare acestuia. Lămâia adăugată din belșug îl frăgezește și îi scurtează timpul de preparare.

Dacă și voi adorați preparatele cu pește găsiți pe blog o colecție de rețete din diferite tipuri de pește.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de dorada cu legume și lămâie la cuptor.

Dorada cu legume și lămâie la cuptor, în tavă, după preparare

Gătește Dorada cu legume și lămâie la cuptor

Timp de preparare

30 min

Porții

2

Dorada cu legume și lămâie la cuptor, în tavă, după preparare

Ingrediente

 • 2 pești dorada
 • 1 ceapă roșie
 • 1 ceapă albă
 • 1 căpățână de usturoi
 • 1 ardei gras, roșu
 • 1 ardei gras, galben
 • câteva buchețele de broccoli
 • 2 lămâi
 • sare și piper
 • crenguțe de cimbru și rozmarin
 • 2-3 foi de dafin
 • ulei de măsline

Mod de preparare

Curățăm cei doi pești de solzi, îi eviscerăm, apoi îi umplem cu câteva felii de lămâie și căței de usturoi curățați. Îi așezăm într-o tavă de cuptor unsă bine cu ulei de măsline.

Adăugăm pe lângă peștii dorada umpluți legumele curățate și tocate în rondele, sau în bucăți mai mari. Adăugăm și buchețelele de broccoli, felii de lămâie, crenguțe de cimbru și de rozmarin, dar și 2-3 foi de dafin.

Punem tava cu dorada cu legume și lămâie la cuptor pentru 30 de minute, la temperatură de 180 de grade.

Este suficient timpul, atât cât să se pătrundă toate ingredientele, dar să rămână ușor al dente. Peștele este cel care se pătrunde cel mai rapid.

Servim peștele cald, alături de legumele, de asemeni calde și poate un plus de usturoi și o felie de lămâie proaspătă.