Gătește Dulceață de rubarbă cu vanilie
Timp de preparare
30 min
Porții
3
Ingrediente
- 750 gr rubarbă curățată
- 550 gr zahăr
- 100 ml apă
- sucul de la 1/2 lămâie
- 1 păstaie de vanilie
Mod de preparare
Începem cu pregătirea borcanelor pentru a le avea la îndemână când este gata dulceața. 2-3 borcane mici ne trebuie pentru cantitățile menționate mai sus. Spălăm bine tijele de rubarbă și le decojim foarte ușor, crestându-le pe la capete în fâșii, apoi trăgând de acele fâșii în jos. Apoi tăiem tulpinile în bucăți mici.
Punem apa cu siropul și cojile de la rubarbă la fiert. Acestea vor oferi o culoare frumoasă dulceții, mai ales dacă sunt roșii. Apoi îndepărtăm cojile, adăugăm și vanilia și fierbem siropul la foc mic, până când devine consistent.
Adăugăm bucățile de rubarbă și sucul de lămâie. Le amestecăm ușor prin sirop și le lăsăm să fiarbă maxim 5 minute. Acestea se pătrund foarte rapid, deci nu necesită fierbere îndelungată.
Punem dulceața fierbinte în borcanele, de asemeni, fierbinți. Închidem capacele și acoperim borcanele cu o pătură. Le lăsăm să se răcească sub pătură, apoi le putem transfera în cămară.
COMENTARII