Gătește Fulgi de ovăz cu fructe de pădure la cuptor
Timp de preparare
50 min
Nivel
mediu
Porții
3
Ingrediente
- 200 gr fulgi de ovăz
- 50 gr nuci, migdale sau alune măcinate
- 2 banane coapte
- 400 ml lapte de migdale
- 1-2 linguri cu ulei de cocos
- 2 ouă
- 1 linguriță de scorțișoară
- 2 lingurițe esență de vanilie
- fructe de pădure, după gust
- câteva alune de pădure întregi.
Mod de preparare
De menționat că fructele de pădure se pot folosi proaspete sau congelate și la alegere, chiar și în cantitatea dorită. Cele congelate, nu necesită decongelare, însă necesită separare una de alta, pentru a le putea distribui uniform în compoziție.
Începem prin a porni cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi pregătim 3 boluri ramekin sau alte boluri termorezistente. Le ungem bine la interior cu ulei de cocos sau cu un alt ulei vegetal.
Într-un bol încăpător amestecăm fulgii de ovăz cu nucile, migdalele sau alunele măcinate și cu pudra de scorțișoară.
Într-un alt bol pasăm o banană bine coaptă. Iar în altul, amestecăm ouăle cu un praf de sare și cu uleiul de cocos. Apoi diluăm totul cu laptele de migdale. Adăugăm acest amestec peste piureul de banană și omogenizăm. Adăugăm fructele de pădure și fulgii de ovăz și omogenizăm bine compoziția.
Împărțim compoziția rezultată în bolurile pregătite. Curățăm o banană, o tăiem în bucăți mai mici pe care le înfigem din loc în loc în compoziție. Opțional, presărăm și câteva alune de pădure întregi pe deasupra, dar și fructe, pentru un aspect mai spectaculos.
Apoi introducem bolurile în cuptor și coacem compoziția din fulgi de ovăz cu fructe de pădure pentru 50-60 de minute.
Putem servi acest preparat atât la micul dejun, cât și ca desert, glazurat cu miere. Este un preparat delicios atât cald, cât și rece.
COMENTARII