Aperitive

Fulgi de ovăz cu fructe de pădure la cuptor

Dacă nu ați preparat până acum rețeta de fulgi de ovăz cu fructe de pădure la cuptor, poate e timpul să o faceți. Vă veți bucura de un mic dejun absolut savuros și foarte sățios., dar și plin de sănătate.

Toate ingredientele din acest preparat sunt sănătoase și aduc un aport de beneficii organismului. Fulgii de ovăz sunt o sursa bogată de fibre, și au un conținut ridicat de vitamine, minerale și antioxidanți. Mai conțin calciu, potasiu, vitamina B3 și vitamina B6. Fulgii de ovăz se numără printre cele mai sănătoase cereale.

Dintre rețetele de pe blog cu fulgi de ovăz, vă recomand să încercați rețeta de biscuiți de morcovi cu mere și fulgi de ovăz. Biscuiții sunt absolut delicioși, fără adaos de zahăr și pot fi savurați chiar și de cei mici.

Și tot din categoria acestor rețete mai puteți încerca și rețeta de muffins cu banane și fulgi de ovăz. Sunt foarte aromați si delicioși și se prepară rapid. Sunt perfecți alături de cafea, ceai sau o cană cu lapte.

Cum preparăm rețeta de fulgi de ovăz cu fructe de pădure la cuptor

Rețeta de azi are la bază un piure de banane amestecat cu lapte de migdale. Pe lângă aceste ingrediente se mai adaugă fulgi de ovăz, ouă și fructe de pădure proaspete sau congelate. Poate fi preparată atât pentru micul dejun, cât și pentru gustările de mai târziu sau ca desert. Are gust ușor dulce-acrișor, de la fructele adăugate.

Se poate prepara în cantități mari sau mai mici. Cu toate că preparatul este delicios și rece, se poate reîncălzi la microunde, în porții individuale.

Dacă mai doriți și alte rețete cu fulgi de ovăz, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de fulgi de ovăz cu fructe de pădure la cuptor.

Fulgi de ovăz cu fructe de pădure în bol, alături de un bol cu afine și un bol cu zmeură

Gătește Fulgi de ovăz cu fructe de pădure la cuptor

Timp de preparare

50 min

Nivel

mediu

Porții

3

Bol cu fulgi de ovăz cu fructe de pădure

Ingrediente

  • 200 gr fulgi de ovăz
  • 50 gr nuci, migdale sau alune măcinate
  • 2 banane coapte
  • 400 ml lapte de migdale
  • 1-2 linguri cu ulei de cocos
  • 2 ouă
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • fructe de pădure, după gust
  • câteva alune de pădure întregi.

Mod de preparare

De menționat că fructele de pădure se pot folosi proaspete sau congelate și la alegere, chiar și în cantitatea dorită. Cele congelate, nu necesită decongelare, însă necesită separare una de alta, pentru a le putea distribui uniform în compoziție.

Începem prin a porni cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi pregătim 3 boluri ramekin sau alte boluri termorezistente. Le ungem bine la interior cu ulei de cocos sau cu un alt ulei vegetal.

Într-un bol încăpător amestecăm fulgii de ovăz cu nucile, migdalele sau alunele măcinate și cu pudra de scorțișoară.

Într-un alt bol pasăm o banană bine coaptă. Iar în altul, amestecăm ouăle cu un praf de sare și cu uleiul de cocos. Apoi diluăm totul cu laptele de migdale. Adăugăm acest amestec peste piureul de banană și omogenizăm. Adăugăm fructele de pădure și fulgii de ovăz și omogenizăm bine compoziția.

Împărțim compoziția rezultată în bolurile pregătite. Curățăm o banană, o tăiem în bucăți mai mici pe care le înfigem din loc în loc în compoziție. Opțional, presărăm și câteva alune de pădure întregi pe deasupra, dar și fructe, pentru un aspect mai spectaculos.

Apoi introducem bolurile în cuptor și coacem compoziția din fulgi de ovăz cu fructe de pădure pentru 50-60 de minute.

Putem servi acest preparat atât  la micul dejun, cât și ca desert, glazurat cu miere. Este un preparat delicios atât cald, cât și rece.