FURSECURI CU UNT SI GEM

fursecuri cu unt si gem

Fursecuri cu unt si gem, reteta simpla. Fursecuri fragede cu unt, umplute cu gem acrisor, simplu si usor de preparat.

Reteta de fursecuri cu unt si gem este una tare draga mie. Sunt fragede, gustoase, usor de preparat, perfecte langa o ceasca de cafea, ceai sau lapte. Tocmai de aceea le prepar destul de des, nu numai in perioada sarbatorilor.

De data asta le-am umplut cu gem acrisor de caise si de fructe de padure. Combinatia de aluat fraged si aromat cu gem acrisor este o minunatie, asadar vi le recomand cu drag.

 

Ingrediente

  • 200 g unt gras ( 83% grasime)
  • 120 g zahar pudra
  • un praf de sare
  • vanilie (extract/pastaie/esenta sau zahar vanilat)
  • 1 ou
  • 300 g faina

Mod de preparare fursecuri cu unt si gem

Intr-un bol amestecati untul moale cu zaharul pudra, sarea si vanilia, pana obtineti o compozitie cremoasa. Incorporati oul si apoi faina.

fursecuri cu unt si gem

Veti obtine un aluat moale. Desi pare ca ar mai trebui faina, nu mai adaugati. Acoperiti bolul cu o folie alimentara si puneti-l la frigider pentr o ora.

fursecuri cu unt si gem

Presarati faina pe planul de lucru si intindeti aluatul gros de 3-4 mm. Decupati fursecurile in formele dorite. Eu am folosit o forma rotunda de 6 cm si una de floricica de 5 cm.

La jumatate din ele decupati mijlocul cu forme mai mici. Transferati-le cu grija in tavi acoperite cu hartie de copt.

fursecuri cu unt si gem

Coaceti fursecurile 12-14 minute la 175-180°C, avand grija sa nu le rumeniti.

Dupa ce se racesc complet, pudrati-le capacelele cu zahar praf iar pe cele intregi puneti cate o lingurita rasa de gem.

fursecuri cu unt si gem

Uniti-le cate doua si asezati-le pe un platou. Aceste fursecuri cu unt si gem se pastreaza foarte bine cateva zile la rece si se fragezesc pe zi ce trece. Pofta buna!

fursecuri cu unt si gem

Alte retete asemanatoare >>>

fursecuri cu cocos

* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.

*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.