Gătește Fusilli cu ciuperci și multe legume
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- 400 gr paste fusilli
- apă și sare pentru fiert
- 250 gr de ciuperci champignon mai micuțe
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 1 dovlecel sau zucchine
- 3-4 roșii
- 1 ardei roșu
- sare și piper după gust
- 3 linguri de ulei de floarea soarelui
- 1 legătură de pătrunjel verde.
Mod de preparare
Începem cu prepararea pastelor pentru că vom folosi din apa în care le fierbem și pentru prepararea legumelor.
Pastele se fierb în modul clasic, în multă apă cu sare. După fierbere se scurg, dar nu se trec prin apă rece ca la alte rețete pentru că se vor adăuga peste legume.
În timp ce pastele fusilli fierb, ne ocupăm și de prepararea legumelor.
Punem uleiul la încins și adăugăm ceapa și usturoiul, curățate și tocate mărunt. Presărăm și puțină sare pentru a nu se arde și pentru a le accentua gustul și le amestecăm pentru o călire uniformă. Nu le lăsăm să se prepare definitiv, ci doar până când încep să se înmoaie ușor.
Adăugăm ciupercile feliate și le amestecăm cu ceapa și usturoiul din tigaie. Le lăsăm să se prepare până când se evaporă sucul lăsate de ele și se înmoaie.
Adăugăm dovlecelul tocat în cuburi, precum și ardeiul tocat în cuburi și roșiile, de asemeni, tocate în cuburi. Amestecăm încet toate aceste ingrediente din tigaie și le stropim din când în când cu apă de la paste.
Le fierbem până când se pătrund ușor și cuburile de dovlecel și cele de ardei. Adăugăm pastele fierte și scurse și puțină apă și le mai fierbem împreună pentru 2-3 minute. Presărăm sare și piper după gust, iar la final de preparare adăugăm pătrunjel verde, tocat mărunt.
Este un preparat de post gustos și hrănitor.
COMENTARII