Rețete de post

Fusilli cu ciuperci și multe legume

Pentru una dintre mesele principale ale zilei, o rețetă de paste fusilli cu ciuperci și multe legume poate fi una dintre opțiuni.

Rețetele cu paste sunt întotdeauna printre opțiuni, pentru că sunt versatile și se prepară rapid. Sunt și gustoase și consistente, nu mai ai nevoie de pâine la masă.

Ne plac pastele pentru sățietatea pe care o oferă preparatelor. Ne plac și pentru că au diferite forme și culori și le putem include în toate categoriile de preparate. Le includem în supe și ciorbe, în aperitive, în mâncăruri scăzute, dar și în deserturi.

Cine nu iubește tăițeii cu lapte așa cum îi prepara mama sau bunica?

Vedeți aici și rețeta de tăiței preparați în casă. Se prepară simplu din doar trei ingrediente.

Dintre rețetele de aperitive cu paste vă recomand de pe blog rețeta de cupcakes cu tagliatelle și dovlecei. Totul constă în transformarea dovleceilor în fâșii lungi precum tagliatellele.

Ce conține rețeta de fusilli cu ciuperci și multe legume

Pentru rețeta de față, pe lângă paste și ciuperci putem adăuga o mulțime de legume. Putem pune rădăcinoase precum morcovi, țelină și rădăcină de pătrunjel. Mai putem pune dovlecei și vinete, dar și roșii și ardei.

Bineînțeles că fiecare poate adăuga legumele preferate, sau pe cele de sezon. Iar dacă avem mixuri de legume congelate, sunt chiar perfecte pentru această rețetă.

Și pastele fusilli le puteți înlocui cu alte tipuri de paste scurte.

Dacă și vouă vă plac rețetele cu paste, găsiți pe blog o colecție de rețete de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de fusilli cu ciuperci și multe legume.

Tigaie cu paste fusilli cu ciuperci și multe legume

Gătește Fusilli cu ciuperci și multe legume

Timp de preparare

30 min

Nivel

mediu

Porții

8

Porție de Tigaie cu paste cu ciuperci și multe legume

Ingrediente

  • 400 gr paste fusilli
  • apă și sare pentru fiert
  • 250 gr de ciuperci champignon mai micuțe
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 dovlecel sau zucchine
  • 3-4 roșii
  • 1 ardei roșu
  • sare și piper după gust
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 legătură de pătrunjel verde.

 

Mod de preparare

Începem cu prepararea pastelor pentru că vom folosi din apa în care le fierbem și pentru prepararea legumelor.

Pastele se fierb în modul clasic, în multă apă cu sare. După fierbere se scurg, dar nu se trec prin apă rece ca la alte rețete pentru că se vor adăuga peste legume.

În timp ce pastele fusilli fierb, ne ocupăm și de prepararea legumelor.

Punem uleiul la încins și adăugăm ceapa și usturoiul, curățate și tocate mărunt. Presărăm și puțină sare pentru a nu se arde și pentru a le accentua gustul și le amestecăm pentru o călire uniformă. Nu le lăsăm să se prepare definitiv, ci doar până când încep să se înmoaie ușor.

Adăugăm ciupercile feliate și le amestecăm cu ceapa și usturoiul din tigaie. Le lăsăm să se prepare până când se evaporă sucul lăsate de ele și se înmoaie.

Adăugăm dovlecelul tocat în cuburi, precum și ardeiul tocat în cuburi și roșiile, de asemeni, tocate în cuburi. Amestecăm încet toate aceste ingrediente din tigaie și le stropim din când în când cu apă de la paste.

Le fierbem până când se pătrund ușor și cuburile de dovlecel și cele de ardei. Adăugăm pastele fierte și scurse și puțină apă și le mai fierbem împreună pentru 2-3 minute. Presărăm sare și piper după gust, iar la final de preparare adăugăm pătrunjel verde, tocat mărunt.

Este un preparat de post gustos și hrănitor.