Gătește Guguluf de căpșuni glazurat
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
- Pentru blatul de guguluf:
- 250 gr căpșuni
- 75 gr zahăr
- 4 ouă
- 100 gr zahăr
- 100 ml ulei
- 550-600 gr făină
- 7 gr praf de copt
- 1 praf de sare
- Pentru glazură:
- 250 ml sirop de căpșuni
- 1 plic tort gelee transparent
- câteva căpșuni pentru decor
Mod de preparare
Începem cu pregătirea căpșunilor. Dăm deoparte o treime din ele, pe care le tocăm în cuburi. Pe celelalte le transformăm în piure și le amestecăm cu 75 gr de zahăr.
Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile le batem spumă presărate cu sare, apoi adăugăm, treptat, cele 100 gr de zahăr. Batem albușurile până când bezeaua se întărește, apoi îndepărtăm mixerul sau telul și folosim o spatulă. Încorporăm pe rând gălbenușurile, apoi uleiul și piureul de căpșuni.
Apoi adăugăm făina amestecată cu praful de copt și la final, încorporăm cuburile de căpșuni.
Ungem forma de copt cu puțin ulei și turnăm compoziția de guguluf de căpșuni în ea. O nivelăm uniform la suprafață și punem forma în cuptor.
Coacem deliciosul guguluf de căpșuni pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. Îl lăsăm să se tempereze în forma de copt, apoi îl răsturnăm pe platou și îl lăsăm să se răcească.
Pentru a prepara glazura respectăm instrucțiunile de pe plic. Amestecăm conținutul plicului cu siropul de căpșuni și le fierbem pentru 1 minut. Lăsăm glazura să se tempereze ușor, apoi o turnăm deasupra gugulufului.
Decorăm deliciosul guguluf de căpșuni glazurat cu felii de căpșuni.
Îl porționăm după ce glazura devine fermă.
COMENTARII