Aperitive
HUMMUS
Intre o dulceata si un gem mai trebuie sa mancam si altceva, asa ca pentru o cina rapida am facut un hummus delicios pe care l-am servit cu niste lipii proaspete facute in casa. Reteta este cea clasica,extrem de gustoasa sisatioasa ,pe care v-o recomand cu mare drag.
Ingrediente
- 720 g naut fiert ( 3 cutii )
- 5 linguri de tahini (pasta de susan– click pentru reteta)
- 4-5 catei de usturoi
- sucul de la o lamaie mare
- 5 linguri de ulei de masline
- 100 ml apa
- sare
- piper
Mod de preparare hummus
Scurgem nautul si-l punem intr-un bol unde mai adaugam si pasta de susan,uleiul,sucul de la lamaie,cateii de usturoi,apa,sare si piper .
Pasam cu un mixer vertical pana obtinem o pasta consistenta sau punem totul in robot si mixam pana ce compozitia arata ca un piure.
Transferam hummus-ul obtinut in boluri individuale si decoram cu boia de ardei dulce,ulei de masline,patrunjel tocat si seminte de chimen.Servim cu lipii.Delicios,pofta buna!
COMENTARII