Gătește Tortilla de patatas. Omletă spaniolă cu cartofi
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- 6 ouă
- 500 g cartofi
- 1 ceapă medie
- 1 ardei roșu
- 50 gr măsline negre, fără sâmburi
- 150 ml ulei de măsline
- sare și piper după gust.
Mod de preparare
Mai întâi curățăm cartofii și îi tăiem felii subțiri. Curățăm și ceapa și o tocăm julienne (fâșii subțiri).
Într-o tigaie mare, încălzim uleiul de măsline la foc mediu. Adăugăm cartofii și ceapa în uleiul încins și îi gătim până când cartofii sunt fragezi și ușor aurii. Amestecăm ocazional pentru a evita lipirea. Acest proces durează aproximativ 15-20 de minute.
Scoatem cartofii și ceapa din tigaie folosind o spatulă și îi punem pe o farfurie acoperită cu prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
Între timp pregătim ardeiul pe care îl spălăm, îl curățăm și îl tocăm în cuburi. Măslinele le scurgem de saramură și le clătim.
Într-un bol mare amestecăm ouăle cu sare și piper după gust.
Adăugăm ardeiul, măslinele, cartofii și ceapa în bolul cu ouă și amestecăm bine pentru a acoperi uniform ingredientele.
Încălzim puțin ulei rămas în tigaie la foc mediu. Turnăm amestecul pentru omletă spaniolă sau tortilla de patatas și nivelăm suprafața.
Gătim omleta la foc mic spre mediu până când marginile sunt bine închegate și partea de jos este aurie, aproximativ 6-8 minute. Agităm ușor tigaia pentru a preveni lipirea.
Pentru a întoarce omleta așezăm o farfurie mare deasupra tigăii și, cu o mișcare rapidă și sigură, întoarcem omleta pe farfurie. Așezăm tigaia deasupra omletei și rotim din nou pentru a adăuga omleta înapoi în tigaie. Agităm ușor tigaia pentru a se așeza omleta bine și o gătim și pe cealaltă parte, pentru încă 4-5 minute.
Apoi transferăm omleta pe un platou și o lăsăm să se răcească puțin înainte de a o tăia.
O servim tăiată în felii, fie caldă, fie la temperatura camerei.
Este delicioasă și foarte consistentă, poate constitui și baza gustării din pauza de masă de la birou.
Spor și poftă bună!
COMENTARII