Gătește Înghețată cu aromă intensă de lămâie
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
20
Ingrediente
- 2 ouă întregi
- 2 gălbenușuri
- 150 ml suc proaspăt de lămâie
- Coaja răzuită de la 2 lămâi
- 200 gr zahăr
- 1 praf de sare
- 75 gr unt cu 82% grăsime
- 400 ml smântână pentru frișcă
Mod de preparare
Preparăm crema de lămâie.
Punem într-o cratiță ouăle întregi, gălbenușurile, zahărul și sarea. Le amestecăm până se omogenizează. Adăugăm coaja de lămâie răzuită cât mai fin și sucul de lămâie. Omogenizăm din nou compoziția.
Așezăm cratița pe baie de aburi și fierbem crema de lămâie amestecând continuu pentru aproximativ 15-20 de minute. Când crema devine consistentă ca o budincă, adăugăm untul tăiat în cuburi. Amestecăm intens până când untul se va topi și crema se va omogeniza.
Putem renunța la unt pentru rețeta de înghețată, însă oferă mai multă consistență cremei.
Lăsăm crema de lămâie la răcit.
Batem frișca lichidă până când începe să devină cremoasă. Nu o batem până când capătă fermitate. O amestecăm bine cu crema de lămâie și punem compoziția în caserole pentru congelator.
Punem caserolele cu delicioasa înghețată cu aromă intensă de lămâie la congelator pentru 5-6 ore.
Când dorim să servim înghețata, scoatem caserola de la congelator și o lăsăm 10 minute la temperatura camerei, apoi o putem porționa frumos.
COMENTARII