Înghețată

Înghețată cu aromă intensă de lămâie

Printre rețetele de înghețată pe care le preparăm foarte des se numără și rețeta de înghețată cu aromă intensă de lămâie. Este foarte gustoasă, foarte revigorantă și are o culoare tare plăcută.

Lămâia este preferata noastră dintre citrice, pentru că o putem include în foarte multe rețete culinare. Foarte des folosim și coaja de lămâie pentru aromatizarea deserturilor. Este nelipsită din cămară.

Găsiți pe blog și o rețetă de coajă de lămâie și portocală cu zahăr la borcan. O preparăm în sezonul rece și o folosim la prăjituri și torturi.

Și vă mai recomand să încercați de pe blog și rețeta de coji de lămâie confiate. Pe acestea le folosim, mai ales, la decorarea prăjiturilor și torturilor. Alegem lămâi bio de pe piață, le spălăm bine și putem folosi coaja în preparatele culinare.

La fel procedăm și cu portocalele în sezonul rece, a căror coajă este foarte utilă în deserturi.

Ce conține rețeta de înghețată cu aromă intensă de lămâie

Pentru a prepara înghețata de lămâie, mai întâi preparăm o cremă de lămâie foarte delicioasă și frumos colorată. Apelăm la clasica rețetă de lemon curd.

După ce se răcește bine, adăugăm o cantitate de frișcă pentru a asigura cremozitatea necesară înghețatei. Este o rețetă de înghețată destul de simplă. Dacă vă place lămâia, nu ezitați să o preparați.

Mai găsiți pe blog și alte rețete în care lămâia este ingredientul vedetă.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de înghețată cu aromă intensă de lămâie.

Înghețată cu aromă intensă de lămâie în bol alb cu lingurile, alături de lămâi cu frunze

Gătește Înghețată cu aromă intensă de lămâie

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

20

Trei cupe de înghețată cu aromă intensă de lămâie în bol alb cu două lingurițe albe

Ingrediente

  • 2 ouă întregi
  • 2 gălbenușuri
  • 150 ml suc proaspăt de lămâie
  • Coaja răzuită de la 2 lămâi
  • 200 gr zahăr
  • 1 praf de sare
  • 75 gr unt cu 82% grăsime
  • 400 ml smântână pentru frișcă

Mod de preparare

Preparăm crema de lămâie.

Punem într-o cratiță ouăle întregi, gălbenușurile, zahărul și sarea. Le amestecăm până se omogenizează. Adăugăm coaja de lămâie răzuită cât mai fin și sucul de lămâie. Omogenizăm din nou compoziția.

Așezăm cratița pe baie de aburi și fierbem crema de lămâie amestecând continuu pentru aproximativ 15-20 de minute. Când crema devine consistentă ca o budincă, adăugăm untul tăiat în cuburi. Amestecăm intens până când untul se va topi și crema se va omogeniza.

Putem renunța la unt pentru rețeta de înghețată, însă oferă mai multă consistență cremei.

Lăsăm crema de lămâie la răcit.

Batem frișca lichidă până când începe să devină cremoasă. Nu o batem până când capătă fermitate. O amestecăm bine cu crema de lămâie și punem compoziția în caserole pentru congelator.

Punem caserolele cu delicioasa înghețată cu aromă intensă de lămâie la congelator pentru 5-6 ore.

Când dorim să servim înghețata, scoatem caserola de la congelator și o lăsăm 10 minute la temperatura camerei, apoi o putem porționa frumos.