Gătește Înghețată de caise cu sos caramel sărat
Porții
20
Ingrediente
- 500 gr caise coapte
- 400 ml frișcă lichidă, îndulcită
- 300 ml lapte condensat
- sucul de la o lămâie
- sos caramel sărat, pentru servit
Mod de preparare
Se spală bine caisele, se îndepărtează sâmburii și se pasează cu ajutorul blenderului. Piureul de caise rezultat se amestecă cu sucul de la o lămâie pentru a nu oxida. Apoi se trece prin sită pentru a deveni foarte fin.
Frișca, rece de la frigider, se mixează până devine fermă și se încorporează treptat în compoziția de caise cu lapte condensat.
Se pune compoziția într-o caserolă cu capac și se dă la congelator pentru 4-5 ore.
După o oră și 30 de minute, se scoate și se mai amestecă compoziția pentru înghețată de caise, cu o spatulă. Ne asigurăm astfel că nu se vor forma ace de gheață. După încă o oră, se mai amestecă odată în compoziția de înghețată, apoi se lasă să se înghețe definitiv.
Dacă aveți forme de înghețată pe băț, folosiți-le. Vor fi perfecte pentru cei mici.
Înainte de a savura înghețata, se lasă la temperatura camerei 10-15 minute, pentru a se dezgheța ușor și a deveni mai cremoasă.
Este foarte gustoasă, mai ales glazurată cu sos caramel sărat.
Spor și poftă bună!
COMENTARII