Gătește Înghețată de căpșuni cu banane
Timp de preparare
15
Nivel
ușor
Porții
12
Ingrediente
- 750 gr căpșuni bine coapte
- 2 banane coapte
- 200 ml smântână pentru frișcă
Mod de preparare
Mai întâi spălăm căpșunile și le lăsăm la scurs. Apoi le curățăm și le adăugăm în recipientul unui blender. Peste ele adăugăm bananele curățate și rupte în bucăți mici.
Pornim blenderul și transformăm fructele într-un piure delicios și frumos colorat.
Mixăm smântâna pentru frișcă până când capătă consistență. Doar dacă nu este suficient de dulce piureul de fructe mai putem adăuga miere sau zahăr.
Amestecăm frișca bătută cu piureul de căpșuni și banane. Punem amestecul rezultat în forme de înghețată pe băț sau în caserole cu capac. Le punem la congelator pentru 4-5 ore, sau până când înghețata devine fermă.
Când scoatem formele cu înghețată de căpșuni cu banane din congelator, le lăsăm 8-10 minute la temperatura camerei. Apoi putem extrage înghețata pe băț cu ușurință.
Înghețata de căpșuni cu banane este delicioasă și mai sănătoasă preparată în acest mod.
COMENTARII