Înghețată

Înghețată de căpșuni cu banane

Pentru că vara desertul cel mai dorit de toți este înghețata, avem pentru voi o rețetă de înghețată de căpșuni cu banane. Nu avem nevoie de foarte multe ingrediente pentru o astfel de înghețată și nici de zahăr adăugat. Alegem căpșunile cele mai coapte, la fel și bananele și nu avem nevoie să mai îndulcim înghețata.

Folosim bananele la mai multe rețete de înghețată pentru că sunt și dulci, dar și cremoase. Un exemplu îl puteți descoperi la rețeta de înghețată de banane cu frișcă. Înghețata este cremoasă și aromată, nu necesită amestecarea repetată pentru a sparge cristalele de gheață pentru că am folosit banane congelate.

O altă rețetă de înghețată pe care v-o recomand de pe blog este cea de înghețată tiramisù. Este atât de bună, aromată și ușor de făcut, încât merită sa o preparăm acasă. În plus, nu trebuie să folosim mașina de înghețată, nu conține ouă și se prepară destul de rapid.

Ce conține rețeta de înghețată de căpșuni cu banane

Înghețata din rețeta actuală, pe lângă căpșuni și banane mai conține și smântână pentru frișcă, dar neîndulcită. Doar dacă o doriți mai dulce, puteți adăuga 1-2 linguri de miere. Nici de alte arome nu are nevoie pentru că sunt suficiente aromele căpșunilor și bananelor.

Înghețata respectivă se poate prepara în două moduri. În primul mod putem congela fructele și le amestecăm apoi cu frișca bătută. În al doilea mod le transformăm în piure, le amestecăm cu frișca și apoi congelăm compoziția rezultată.

Din aceeași categorie de rețete mai puteți încerca și rețeta de înghețată de banane și fructe de pădure, aromată și frumos colorată.

Dar găsiți și altfel de rețete de înghețată pe blog de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook și în grupul cu același nume. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de înghețată de căpșuni cu banane.

Formă de plastic cu șase înghețate de căpșuni cu banane pe bețe, alături de căpșuni și banane proaspete

Gătește Înghețată de căpșuni cu banane

Timp de preparare

15

Nivel

ușor

Porții

12

Cinci înghețate pe bețe așezate pe o farfurie și decorate cu căpșuni și mentă

Ingrediente

  • 750 gr căpșuni bine coapte
  • 2 banane coapte
  • 200 ml smântână pentru frișcă

Mod de preparare

Mai întâi spălăm căpșunile și le lăsăm la scurs. Apoi le curățăm și le adăugăm în recipientul unui blender. Peste ele adăugăm bananele curățate și rupte în bucăți mici.

Pornim blenderul și transformăm fructele într-un piure delicios și frumos colorat.

Mixăm smântâna pentru frișcă până când capătă consistență. Doar dacă nu este suficient de dulce piureul de fructe mai putem adăuga miere sau zahăr.

Amestecăm frișca bătută cu piureul de căpșuni și banane. Punem amestecul rezultat în forme de înghețată pe băț sau în caserole cu capac. Le punem la congelator pentru 4-5 ore, sau până când înghețata devine fermă.

Când scoatem formele cu înghețată de căpșuni cu banane din congelator, le lăsăm 8-10 minute la temperatura camerei. Apoi putem extrage înghețata pe băț cu ușurință.

Înghețata de căpșuni cu banane este delicioasă și mai sănătoasă preparată în acest mod.