Gătește Înghețată de mentă cu ciocolată
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- 250 ml lapte
- 150 gr zahăr
- 500 ml frișcă lichidă
- 50 gr frunze de mentă
- 5 gălbenușuri
- 200 gr ciocolată
- 2-3 picături de colorant verde.
Mod de preparare
Mai întâi clătim bine frunzele de mentă și le scurgem. Apoi, punem într-o crăticioară 100 ml de lapte cu zahărul si 250 ml de frișcă lichidă. Adăugăm frunzele de mentă și punem crăticioara pe foc. Lăsăm amestecul de ingrediente să se înfierbânte, dar fără să atingă punctul de fierbere. Apoi stingem focul și acoperim vasul cu un capac. Lăsăm menta la infuzat timp de 30 de minute.
După acel interval de timp strecurăm lichidul printr-o sită și îl lăsăm să se răcească.
Amestecăm într-o altă crăticioară gălbenușurile cu laptele rămas. Creăm o baie de aburi și fierbem crema de gălbenușuri amestecând continuu până când se îngroașă. Apoi o lăsăm la răcit.
Mixăm restul de frișcă și adăugăm 2-3 picături de colorant verde. Apoi amestecăm frișca colorată cu lichidul în care au fost infuzate frunzele de mentă și crema de gălbenușuri. Omogenizăm foarte bine compoziția.
Tăiem ciocolata în bucățele și o adăugăm în compoziția pentru înghețată. Punem compoziția pentru înghețată de mentă cu ciocolată în caserole cu capac. Punem caserolele la congelator pentru minim 5 ore, după care ne putem răsfăța cu înghețata.
COMENTARII