Gătește Înghețată sandwich cu vanilie și piersici
Timp de preparare
60 min
Nivel
complex
Porții
20
Ingrediente
Pentru înghețata de vanilie:
- 480 ml smântână pentru frișcă
- 240 ml lapte integral
- 150 g zahăr
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 4 gălbenușuri de ou.
Pentru piersici:
- 3-4 piersici mari, coapte (aproximativ 500 g)
- 30-40 g zahăr (opțional)
- 1 linguriță de suc de lămâie.
Pentru aluat:
- 225 g făină
- 25 g cacao
- 1/2 linguriță de praf de copt
- 1/4 linguriță de sare
- 115 g unt, la temperatura camerei
- 200 g zahăr
- 1 ou mare
- 1 linguriță de extract de vanilie.
Mod de preparare
Începem cu pregătirea aluatului fraged și coacerea foilor. Iar în timp ce aluatul se odihnește la rece, preparăm înghețata de vanilie și pregătim piersicile.
Cum preparăm foile de aluat fraged pentru înghețată sandwich cu vanilie și piersici
Într-un bol, combinăm făina, praful de copt, pudra de cacao și sarea.
Într-un alt bol, amestecăm untul cu zahărul până când compoziția devine cremoasă. Adăugăm oul și extractul de vanilie și amestecăm bine.
Încorporăm treptat amestecul de ingrediente solide în cel de unt și frământăm până când obținem un aluat omogen. Modelăm aluatul într-o bilă, îl împachetăm în folie și îl punem la rece pentru 30-40 de minute.
După acest interval de timp pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și împărțim aluatul în două.
Întindem prima parte de aluat fraged pe o suprafață ușor înfăinată, apoi îl transferăm într-o tavă cu dimensiunile de 25/35 cm, tapetată cu hârtie.
Coacem foaia de aluat timp de 10-12 minute sau până când devine rumenă. Procedăm la fel și cu a doua foaie. Apoi le lăsăm la răcit.
Preparăm înghețata de vanilie
Într-o cratiță, combinăm smântâna pentru frișcă, laptele și jumătate din cantitatea de zahăr (75 g). Încălzim amestecul la foc mediu până aproape de punctul de fierbere.
Într-un bol separat, amestecăm gălbenușurile de ou cu restul de zahăr (75 g) până devin cremoase și se deschid la culoare.
Turnăm treptat amestecul fierbinte peste gălbenușuri, amestecând constant pentru a evita coagularea ouălor.
Punem compoziția înapoi în cratiță și o fierbem la foc mic, amestecând constant, până se îngroașă ca o smântână.
Trecem compoziția printr-o sită fină și adăugăm extractul de vanilie. Apoi o lăsăm să se răcească.
Pregătim piersicile
Spălăm piersicile, scoatem sâmburii și le tăiem în cubulețe mici (aproximativ 500 g).
Într-un bol, combinăm piersicile tăiate cu zahărul și sucul de lămâie. Le lăsăm să stea aproximativ 15 minute pentru a se macera.
După ce piersicile s-au macerat, o parte dintre ele le transformăm în piure pe care îl trecem prin sită și îl combinăm cu compoziția de vanilie. Apoi încorporăm cuburile de piersici.
Pentru a forma delicioasa înghețată sandwich cu vanilie și piersici așezăm într-o tavă curată prima foaie. Întindem compoziția de înghețată peste ea și adăugăm a doua foaie.
Punem tava în congelator și o acoperim cu folie de prospețime.
O lăsăm acolo 5-6 ore, apoi porționăm înghețata în dreptunghiuri.
Porțiile pe care nu le servim le împachetăm separat în folie de prospețime și le punem la congelator, într-o caserolă.
Spor și poftă bună!
COMENTARII