Gătește Legume în aspic. Rețetă de post
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
4
Ingrediente
- 1250 ml supă concentrată de legume
- 2 morcovi
- 1 ardei roșu
- 150 gr mazăre congelată
- 3 frunze de salată verde
- 2-3 frunze de ceapă verde
- 20 gr gelatină transparentă pentru aspic
Mod de preparare
Curățăm morcovii și îi tăiem în diferite forme. Îi punem la fiert în supa concentrată de legume. Îi lăsăm până se pătrund și adăugăm mazărea. Nu fierbem mazărea decât 7-8 minute.
Scurgem legumele din supă și le punem în boluri mici cât pentru o porție.
Dizolvăm gelatina în puțină supă rece, apoi o adăugăm peste supa caldă și amestecăm intens pentru omogenizare.
În vasele cu legume fierte adăugăm cubulețe din ardeiul roșu și fâșii de salată verde. Turnăm supa cu gelatina peste ele și le punem la frigider pentru câteva ore.
Pentru a putea răsturna delicioasele legume în aspic pe platouri, ținem vasele în apă rece pentru câteva minute.
Sunt perfecte legumele în aspic și pentru un platou cu aperitive festive.
COMENTARII