Rețete de post

Legume în aspic. Rețetă de post

Ne place piftia din carne de porc, dar pentru că aceasta este specifică sezonului rece, în restul timpului ne mai răsfățăm cu legume în aspic.

Sunt foarte gustoase, sunt fresh și putem să punem acolo toate legumele preferate. Noi ne-am rezumat, de data aceasta la câteva legume frumos colorate, pentru că am avut o supă concentrată din multe alte legume.

Vedeți aici și rețeta de piftie de porc. Aceeași rețetă o putem prepara și cu carne de pui sau de pește. Pentru a se închega cea cu carne de pui, adăugăm multe gheare de pui în supă. Acestea au multă gelatină. Pentru cea cu pește adăugăm un plic de gelatină, sau agar-agar.

Rețeta de față merge preparată cu legume mexicane, congelate. Noi folosim foarte des legumele mexicane în preparate.

Vedeți aici și o rețetă de chiftele de cartofi cu legume mexicane, în varianta de post. Sunt foarte gustoase, sunt consistente și se prepară rapid.

Cum preparăm legumele în aspic

Pentru a se coagula lichidul avem nevoie de gelatină. Putem folosi fie gelatină clasică sub formă de foițe sau granulată, fie gelatină mai specială, vegetală, cum ar fi vege-gel sau agar-agar. Se găsesc la rafturile cu produse vegane, sau online.

Legumele pentru aspic le alege fiecare după propriul gust. Rețetele prezentate sunt pentru inspirație, dar fiecare își poate personaliza orice rețetă culinară.

O altă rețetă de aperitiv cu legume pe care v-o recomand, este cea de vafe din legume cu hering conservat. Este perfectă pentru o zi de post cu dezlegare la pește.

Dar găsiți pe blog mai multe astfel de rețete, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de legume în aspic.

Patru porții de legume în aspic pe un platou alb

Gătește Legume în aspic. Rețetă de post

Timp de preparare

30 min

Nivel

mediu

Porții

4

Patru porții de legume în aspic pe un platou alb

Ingrediente

  • 1250 ml supă concentrată de legume
  • 2 morcovi
  • 1 ardei roșu
  • 150 gr mazăre congelată
  • 3 frunze de salată verde
  • 2-3 frunze de ceapă verde
  • 20 gr gelatină transparentă pentru aspic

Mod de preparare

Curățăm morcovii și îi tăiem în diferite forme. Îi punem la fiert în supa concentrată de legume. Îi lăsăm până se pătrund și adăugăm mazărea. Nu fierbem mazărea decât 7-8 minute.

Scurgem legumele din  supă și le punem în boluri mici cât pentru o porție.

Dizolvăm gelatina în puțină supă rece, apoi o adăugăm peste supa caldă și amestecăm intens pentru omogenizare.

În vasele cu legume fierte adăugăm cubulețe din ardeiul roșu și fâșii de salată verde. Turnăm supa cu gelatina peste ele și le punem la frigider pentru câteva ore.

Pentru a putea răsturna delicioasele legume în aspic pe platouri, ținem vasele în apă rece pentru câteva minute.

Sunt perfecte legumele în aspic și pentru un platou cu aperitive festive.