Gătește Macaroane cu cârnați și ardei multicolori
Timp de preparare
30 min
Porții
6
Ingrediente
- 250 gr macaroane scurte( maccheroni)
- apă și sare pentru fiert
- 4 cârnați semiafumați
- 1 ceapă de mărime medie
- 1 ardei gras roșu
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras verde
- 2-3 linguri de ulei
- 25 gr de unt
- 100 gr de mozzarella răzuită
- pătrunjel verde
Mod de preparare
Punem o oală cu 2,5 litri de apă la fiert. Când apa începe să fiarbă, adăugăm o linguriță de sare și amestecăm pentru dizolvare. Lăsăm apa să atingă din nou punctul de fierbere și adăugăm pastele. Le fierbem pentru maxim 12 minute și le scurgem.
Între timp, tăiem cârnații în rondele pe care le rumenim ușor într-o tigaie cu ulei. După rumenire, transferăm rondelele de cârnați în alt vas. În locul lor adăugăm o ceapă tocată mărunt. O călim ușor doar până când își schimbă culoarea, apoi adăugăm ardeii multicolori, tocați și aceștia în cuburi. Îi amestecăm bine cu ceapa călită și îi preparăm și pe aceștia timp de 1 minut.
După ce avem toate aceste ingrediente pregătite pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Ungem cu unt un vas mare sau două mai mici și adăugăm pastele bine scurse. Apoi adăugăm cârnații și ardeii cu ceapa și le amestecăm bine. Mai turnăm și 1-2 cești din apa în care au fiert pastele. Presărăm mozzarella răzuită pe deasupra și punem vasele la cuptor pentru 8-10 minute, la 200 de grade Celsius.
În timpul servirii adăugăm și frunze de pătrunjel verde, pentru un plus de prospețime.
COMENTARII