Paste / Orez

Macaroane cu cârnați și ardei multicolori

Din categoria rețetelor cu paste, dar și cu carne, avem pentru voi o rețetă de macaroane cu cârnați și ardei multicolori, gratinate cu mozzarella la cuptor.

Ne plac pastele și ne bucurăm de gustul lor în toate combinațiile posibile. Le folosim și la rețete de aperitive, în supe și ciorbe, la feluri principale de mâncare, dar și în deserturi. Pastele sunt primele ingrediente la care ne gândim când dorim un preparat rapid, delicios și foarte consistent.

Si ne mai place că sunt de diferite feluri și forme.

Una dintre rețetele de paste mult adorată în bucătăria noastră este rețeta de spaghete cu chiftele în sos de roșii. Este gustoasă și foarte spornică, perfectă pentru un prânz copios.

Iar dintre rețetele de aperitiv cu paste, vă recomand să preparați aceste delicioase cupcakes cu tagliatelle și dovlecei. Totul constă în transformarea dovleceilor în fâșii lungi precum tagliatellele.

Și aș mai aminti aici de o rețetă de desert cu paste, adorată din copilărie: rețetă de macaroane cu brânză la cuptor, așa cum o pregătea bunica.

Cum se prepară rețeta de macaroane cu cârnați și ardei multicolori

 

Rețeta de față conține 3 ingrediente principale pe care le preparăm separat, dar într-un timp foarte scurt. Apoi le unim în același vas, presărăm mozzarella răzuită și punem vasul la cuptor pentru un timp la fel de scurt.

Gusturile celor trei ingrediente se întrepătrund armonios, iar preparatul nostru va fi foarte delicios. Încercați rețeta și vă veți convinge.

Iar dacă mai doriți și alte rețete cu paste, găsiți pe blog o secțiune destinată acestora: Paste / Orez. Sunt foarte multe rețete acolo de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. 

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de macaroane cu cârnați și ardei multicolori.

Macaroane cu cârnați și ardei multicolori într-un bol alb și un vas dreptunghiular, alb

Gătește Macaroane cu cârnați și ardei multicolori

Timp de preparare

30 min

Porții

6

Porție de macaroane cu cârnați și ardei multicolori în bol alb, decorată cu pătrunjel verde

Ingrediente

  • 250 gr macaroane scurte( maccheroni)
  • apă și sare pentru fiert
  • 4 cârnați semiafumați
  • 1 ceapă de mărime medie
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras verde
  • 2-3 linguri de ulei
  • 25 gr de unt
  • 100 gr de mozzarella răzuită
  • pătrunjel verde

 

 

Mod de preparare

Punem o oală cu 2,5 litri de apă la fiert. Când apa începe să fiarbă, adăugăm o linguriță de sare și amestecăm pentru dizolvare. Lăsăm apa să atingă din nou punctul de fierbere și adăugăm pastele. Le fierbem pentru maxim 12 minute și le scurgem.

Între timp, tăiem cârnații în rondele pe care le rumenim ușor într-o tigaie cu ulei. După rumenire, transferăm rondelele de cârnați în alt vas. În locul lor adăugăm o ceapă tocată mărunt. O călim ușor doar până când își schimbă culoarea, apoi adăugăm ardeii multicolori, tocați și aceștia în cuburi. Îi amestecăm bine cu ceapa călită și îi preparăm și pe aceștia timp de 1 minut.

După ce avem toate aceste ingrediente pregătite pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Ungem cu unt un vas mare sau două mai mici și adăugăm pastele bine scurse. Apoi adăugăm cârnații și ardeii cu ceapa și le amestecăm bine. Mai turnăm și 1-2 cești din apa în care au fiert pastele. Presărăm mozzarella răzuită pe deasupra și punem vasele la cuptor pentru 8-10 minute, la 200 de grade Celsius.

În timpul servirii adăugăm și frunze de pătrunjel verde, pentru un plus de prospețime.